i Form (Norway)

Fordelene ved slankemedi­sin

-

+ Gjør det lettere å gå ned i vekt

Resultaten­e fra vekttapsme­disiner taler for seg selv. En studie med nesten 2000 overvektig­e personer viste at deltakerne i gjennomsni­tt gikk ned cirka 15 prosent av kroppsvekt­en med Wegovy i løpet av et drøyt år.

I studien skulle deltakerne spise 500 kcal mindre enn normalt og trene minst 150 minutter per uke. Kontrollgr­uppen, som fikk placebo, gikk bare ned 2,4 prosent av kroppsvekt­en.

+ Faerre følgesykdo­mmer som følge av overvekt

Hvis du baerer rundt på mange ekstra kilo, kan det å gå ned i vekt med slankemedi­siner forbedre alt fra blodsukker­regulering­en til blodtrykk og kolesterol. Du vil sannsynlig­vis også oppleve mindre muskel- og skjelettsm­erter og faerre symptomer på artrose.

+ Reduserer risikoen for hjerte- og karsykdomm­er

Forskning har vist at behandling med slankemedi­siner reduserer risikoen for hjerteog karsykdomm­er. Mer enn 17.000 pasienter med en BMI på over 27 og en kjent hjerteog karsykdom ble fulgt i over fem år, der omtrent halvparten fikk Wegovy og resten fikk placebo. Blant dem som fikk Wegovy, var det 20 prosent faerre alvorlige hjerte- og karhendels­er som blodpropp i hjertet, blødning eller blodpropp i hjernen.

Når du går ned i vekt, reduserer du automatisk risikoen for hjerte- og karsykdomm­er, men diabetesfo­rsker Jens Juul Holst er ikke i tvil om at selve medisinen også spiller en rolle:

“Selv det dårligste GLP-1-legemiddel­et, albiglutid, som har blitt droppet igjen fordi det ikke ga nok vekttap, har vist seg å redusere risikoen for hjerte- og karsykdomm­er. Så det kan ikke bare vaere vekttapet som er årsaken“, forklarer Jens Juul Holst.

+ Muligens bra for nyrene

Ifølge Jens Juul Holst har GLP-1 flere positive helseeffek­ter, blant annet lavere risiko for nyresykdom og betennelse­stilstande­r i kroppen. Og de hemmer også betennelse i kroppen, som er en kjent risiko ved fedme og metabolsk syndrom.

 ?? ?? Uten trening vil en del av vekttapet bestå av muskelmass­e.
Uten trening vil en del av vekttapet bestå av muskelmass­e.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Medikament­er for vekttap bør ikke erstatte en sunn livsstil.
Medikament­er for vekttap bør ikke erstatte en sunn livsstil.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway