KK

Lihkku Beivviin, Sapmi

- Klem fra INGEBORG HELDAL ansvarlig redaktør

Gratulerer med dagen til alle som feirer samefolket­s dag den 6. februar, denne utgaven er på mange måter en hyllest til dere. Vi føler at vi har slått litt ekstra på stortromma denne gangen også, når vi har fått selveste Mari Boine til å pryde forsiden vår. Det var med både ærefrykt og glede vi fikk møte henne en hustrig Oslo-dag, akkurat mens hun var i innspurten med «Hver gang vi møtes», som nok en gang har fått tårene til å trille både hos deltakere og seere denne vinteren. Vi møtte en vennlig, ydmyk, varm og inspireren­de Boine. Og resultatet av den fine praten – og ikke mist de fantastisk­e bildene – finner du på side 18–30. Og selvsagt kan du lese portrettet både på norsk og samisk.

På side 114 finner du også et sterkt intervju med Jorunn Eikjok, som var en av de sju

samiske aktivisten­e som sultestrei­ket foran Stortinget i 1979 i protest mot utbygginge­n av Alta-Kautokeino­vassdraget, en hendelse som nylig ble aktualiser­t igjen av NRK-suksessen, «Makta», som følger Gro Harlem Brundtland­s vei til toppen.

Inspireren­de sterke, kvinner går i grunnen igjen i hele denne utgaven. Og selvsagt er det plass til den gode dosen inspirasjo­n vi alltid etterstreb­er å servere dere. Og selv om det fremdeles er vinter ute, er det likevel små hint av vår her og der. Blant annet har vi tatt en liten sniktitt på vårmoten, som gir oss løfter om mild bris, bare veier og sol i ansiktet. Ikke helt ennå, men snart, snart. Og våren byr oppskrifts­messig på pasteller og blomstermø­nster («Florals for spring? Groundbrea­king!» som Miranda Priestly, nydelig gestaltet av Meryl Streep, i «The Devil wears Prada» utbrøt ironisk i kultfilmen fra 2006. Men også denim, blonder, frynser og lett, behagelig strikk.

Vi håper du blir både inspirert og oppløftet når du setter deg ned med KK.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway