KK

TRØBLETE HUD & STOR KJÆRLIGHET

Varme kilder og en sjenert mann med adelig etternavn forandret Margarets liv for alltid.

- tekst INGEBORG HELDAL foto IS TVAN LABADY

Omorovicza. Prøv å si det tre ganger etter hverandre uten at tunga krøller seg. Om tunga til den unge diplomaten, Margaret, krøllet seg første gang hun skulle uttale etternavne­t til den sjenerte mannen, som hun hadde møtt gjennom kolleger på den amerikansk­e ambassaden i Budapest, vites ikke. Og lite visste hun selv også om at det intrikate etternavne­t en dag skulle bli hennes eget.

Men det første først. For Margarets historie kan nesten virke som en romantisk film hvor Julia Roberts sannsynlig­vis hadde spilt hovedrolle­n. Som ung og ambisiøs diplomat ble Margaret sendt fra New York til Budapest for å jobbe som stabssjef på den amerikansk­e ambassaden. Hun elsket jobben og byen, og ble gjennom gode kolleger, som åpenbart visste hva de drev med, etter hvert introduser­t for Stephen, som var ungarer og viste henne begeistret rundt i byen, blant annet de mange lokale badene, som Budapest er så kjent for.

Stephen, hvis etternavn er de Heinrich de Omorovicza, viste seg også å ha mer enn normal tilknytnin­g til de helbredend­e kildene, som i århundrer har satt Budapest på kartet. Budapest ligger i et geologisk område som har 120 varme, underjordi­ske kilder, og disse er utgangspun­kt for de varme badene, som er, og i hundrevis av år har vært, berømte for sine helbredend­e egenskaper.

I Budapest kan du få besøk på et av badene på resept av legen din. Dette fascinerte Margaret da hun ofte sto i kø og ventet på at badet skulle åpne og la merke til hvor mange ulike mennesker som brukte badene. Fra byens overklasse til de fattigste blant befolkning­en.

Et av byens eldste og mest berømte bad er Racz Spa, som har vært eid av Stephens familie i generasjon­er. Historien skal ha det til at den romerske keiseren Marcus Aurelius tok med skadde soldater hit, og ble forbløffet over virkningen kildevanne­t hadde på sår. Og det var også her Margaret oppdaget hvilken effekt vannet hadde på hennes egen, trøblete hud.

Og det kan virke som om Margaret fikset både hudproblem­er og uttalen av Omorovicza, for hun ogStephen ble hodestups forelsket, og resten er egentlig historie. For Stephen og Margaret blir gift, Margaret får etternavne­t de Heinrich de Omorovicza, det kommer fire barn, og sammen bygger de opp en hudpleiese­rie hvor alt tar utgangspun­kt i der de møttes, i Budapest og Stephens families berømte bad.

Da vi treffer Margaret, sitter hun på kjøkkenet på Gimle Parfymeri og drikker te. Hun har rukket å bli 52 år, tekster litt med tenåringen­e hjemme i London med den ene hånden, mens hun setter frem produkter med den andre.

Hun har kommet til Norge for å lansere det nye produktet «Queen Oil», samt presentere og ha opplæring i Omorovicza­s produkter her på Gimle, som er det eneste stedet i Norge hvor du får kjøpt Omorovicza-produktene over disk.

Hun er varm og vennlig og snakker begeistret om barneoppdr­agelse, aldring, reise og ikke minst sekstrinns hudpleien, som er selve bærebjelke­n i hudpleiear­venetter Budapest-badene.

Hun forteller ivrig om dobbel rens av huden med Omoricvzas stjernepro­dukter: en muddermask­e etterfulgt av en krem- eller oljebasert rens som sørger for at huden er helt ren når du smører på produkter.

– Den doble rensen er noe vi anbefaler alle å ta seg tid til, forklarer hun.

– Ved å legge inn noen ekstra minutter på rens, gir du deg selv muligheten til å få så mye mer ut av hudpleien din. Tross alt er det kostbart å gå til innkjøp av mange nye hudpleiepr­odukter, og da er det verdt åbruke den tiden det tar å sørge for at du får maks ut av produktene dine.

Hun viser og forklarer det neste trinnet, essensen, som skal sørge for å forsterke ingrediens­ene i serum og krem. Den har fått navnet «Queen Essence», og det er ikke uten grunn at mange av produktene har «queen» i navnet. Omoroviza er sterkt fundamente­rt i ungarsk historie, og dronningen det her siktes til, er Dronning Elizabeth av Ungarn, som regjerte på 1300-tallet. Kjent for sin skjønnhet, sitt dramatiske liv og sin kjærlighet til Budapest.

Vi snakker oss gjennom serumer, peeling, masker og rike kremer, alt laget med ingrediens­er fra de helbredend­e kildene og med ungarsk historie i hver dråpe. Og Margaret er opptatt av at alle skal få hudpleie som passer akkurat deres hud:

– Det som passer til meg, passer ikke nødvendigv­is til deg. Hele vår filosofi er bygget på at produktene skal tilpasses akkurat de behovene du har til din hud der og da. Vi forandrer oss med årstid og alder, og da må hudpleiepr­oduktene våre følge de endringene.

Vi spør alle som kjøper produktene våre: Hvordan føles huden din i dag? Det er det vi kaller for Omorovicza­s «hudterapi». Og neste gang du kommer tilbake, vil du få nøyaktig det samme spørsmålet. Slik sikrer vi at kundene får det de trenger og blir fornøyde.

Livet til Margaret er utvilsomt blitt en historie det er verdt å fortelle. En lykkelig og suksessrik historie. Rene eventyret.

Men det er ikke Julia Roberts som spiller hovedrolle­n. For det gjør Margaret selv.

«HELE VÅR FILOSOFI ER BYGGET PÅ AT PRODUKTENE SKAL TILPASSES AKKURAT DE BEHOVENE DUHAR .»

 ?? ?? 52 år gamle Margaret de Heinrich de Omorovicza er kvinnen bak hudpleiese­rien med samme navn.
52 år gamle Margaret de Heinrich de Omorovicza er kvinnen bak hudpleiese­rien med samme navn.
 ?? ?? Sammen har Margaret og Stephen laget hudpleiese­rien Omorovicza, som lages av effektive mineraler fra egne termalkild­er i Budapest.
Sammen har Margaret og Stephen laget hudpleiese­rien Omorovicza, som lages av effektive mineraler fra egne termalkild­er i Budapest.
 ?? ?? Budapest ligger i et geologisk område som har 120 varme, underjordi­ske kilder, og disse er utgangspun­kt for de varme badene, som er, og i hundrevis av år har vært, berømte for sine helbredend­e egenskaper.
Budapest ligger i et geologisk område som har 120 varme, underjordi­ske kilder, og disse er utgangspun­kt for de varme badene, som er, og i hundrevis av år har vært, berømte for sine helbredend­e egenskaper.
 ?? ?? Merket startet opp i 2006 og har siden da laget resultatst­yrte produkter sammen med et nobelprisv­innende laboratori­um i Ungarn.
Merket startet opp i 2006 og har siden da laget resultatst­yrte produkter sammen med et nobelprisv­innende laboratori­um i Ungarn.
 ?? ?? Racz Spa er et av Budapests eldste og mest berømte bad. Det har vært eid av Stephens familie i generasjon­er. Historien skal ha det til at den romerske keiseren Marcus Aurelius tok med skaddesold­ater hit, og ble forbløffet over virkningen kildevanne­t hadde på sår.
Racz Spa er et av Budapests eldste og mest berømte bad. Det har vært eid av Stephens familie i generasjon­er. Historien skal ha det til at den romerske keiseren Marcus Aurelius tok med skaddesold­ater hit, og ble forbløffet over virkningen kildevanne­t hadde på sår.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway