Kvinner som dreper

«JEG KLARTE Å AVSLØRE HENNE»

DEN PÅGÅENDE AKTOREN JUAN MARTINEZ FORTELLER OM DEN INTENSE SAKEN MOT ARIAS, OM SIN INNBITTE SØKEN ETTER SANNHETEN GJENNOM HENNES NETT AV LØGNER OG OM MEDIESIRKU­SET RUNDT RETTSSAKEN I 2013.

-

HVORDAN VIL DU BESKRIVE RETTSSAKEN MOT JODI ARIAS?

Den vil jeg beskrive som lang. Vi startet juryutvelg­elsen i desember, og dommen falt i mai – den varte i flere måneder. I begynnelse­n hevdet hun at hun hadde handlet i selvforsva­r. Det var faktisk en svært vanskelig sak, siden den ene av de to involverte i saken var død. Det var veldig vanskelig å argumenter­e mot selvforsva­r. Hun framsto som veldig troverdig.

DU FANT BEVIS FOR AT HUN IKKE RETURNERTE DEN TREDJE BENSINKANN­EN TIL WALMART, HVOR VIKTIG VAR DET FOR Å KUNNE BEVISE SKYLD?

Det var det avgjørende øyeblikket. Det var ikke mulig for henne å si at hun ikke hadde planlagt å dra til Mesa, og alt dette beviste at hun hadde reist dit. Målet mitt var å overraske henne med beviset jeg hadde, at hun hadde kjøpt en bensinkann­e og faktisk klart å kjøre til Arizona uten å stoppe og fylle bensin. Og hun hadde også tatt med seg pistolen og kniven.

HVOR LANGT GIKK ARIAS FOR Å SKJULE SANNHETEN OM TUREN SIN TIL MESA?

Hun gikk ekstremt langt. Hun gikk så langt hun klarte. Hun sa: «Nei, jeg hadde ikke bensinkann­en, nei, bensinkann­ene skulle ikke brukes så jeg kunne reise dit og drepe ham.» All denne informasjo­nen fantes der ute, noe av det hjalp henne, men det meste skadet henne fordi jeg klarte å bevise at hun løy i stedet for å fortelle sannheten. Jeg sier ikke at jeg beundrer henne, men det var en gjennomten­kt forbrytels­e, og hun tenkte godt.

FØLER DU AT DETTE BEVISET VAR DET VIKTIGSTE I HELE SAKEN NÅR DET GJALDT Å OVERBEVISE JURYEN?

Det viktigste var at hun inntok vitnebokse­n så jeg kunne kryssforhø­re henne. Jeg klarte å avsløre henne. Jeg klarte å si at hun hadde planlagt det, og juryen fikk se henne som den personen hun er. Hun ble tvunget til å vitne fordi jeg hadde kameraet, og det viste at hun var der den dagen. Jeg vet ikke hvorfor hun ikke tok med seg kameraet

– den tabben satte oss på sporet av henne og førte til at hun måtte vitne og innrømme at hun var der.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway