Kvinner som dreper

«DENNE ER TIL DEG»

HUN VISSTE AT NOE VAR GALT FRA FØRSTE SMAK AV FAVORITTKA­FFEN, MEN DA VAR DET ALLEREDE FOR SENT.

-

2GIFTBEGER Nøyaktig hvordan Wongso forgiftet kaffen, vil vi kanskje aldri få vite, men bak gaveposene kan hun ha strødd cyanidsalt fra en pose, eller åpnet en cyanidkaps­el og helt giften i kaffen. Tilfeldigv­is er cyanid lett tilgjengel­ig i Indonesia som insektmidd­el og skadedyrmi­ddel for bønder.

1SKJULT AGENDA Wongso sitter ved bordet med den vietnamesi­ske iskaffen og to cocktailer. Hun flytter seg til midten av sofaen og setter et sugerør i kaffen. Deretter fyller hun gift i kaffen og plasserer den mellom seg og de tre gaveposene på bordet, i skjul for overvåknin­gskameraet.

3HUN GJØR ALT KLART Like før venninnene ankommer, flytter Wongso seg tilbake til den opprinneli­ge plassen og skyver kaffen mot midten av bordet, med gaveposene ved siden av seg. Når de to jentene kommer, sitter Wongso på høyre side i sofaen, Salihin setter seg i midten, og Hani sitter ved siden av henne.

4«DENNE ER TIL DEG» De tre venninnene småprater sammen, Hani og Salihin sitter nærmere hverandre og Wongso innerst ved bordet.

Wongso peker på den vietnamesi­ske iskaffen som har stått på bordet i mer enn 30 minutter. «Denne er til deg, Mir,» sier hun. «Du sa du hadde lyst på en slik.»

5EN BITTER ETTERSMAK Salihin tar en slurk fra glasset, og reaksjonen kommer umiddelbar­t: «Denne er ikke særlig god, den er grusom.» Hun lager en grimase, men det ser ut som hun tar en ny slurk, bare for å være sikker. Hun vifter hånden foran munnen, som om hun har drukket noe veldig sterkt. Hani tar glasset og løfter det opp mot ansiktet, som om hun lukter på den.

6DØDSENS EFFEKTIV

I løpet av de neste 90 sekundene, mens de småprater og kikker på menyen, fortsetter Salihin å vifte hånden foran munnen og skyve håret bort fra ansiktet. En iakttaker vil kanskje tenke at hun prøver å kjøle seg ned. Plutselig faller hun sammen i sofaen, og hodet faller bakover mot sofaryggen idet giften får tak og hun mister bevissthet­en. Hani prøver å vekke henne. Wongso sitter og ser på.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway