Kvinner som dreper

DEN SKAMLØSE LØGNEN

HVILKE AVSLØRENDE TEGN VAR DET ETTERFORSK­ERNE OG EKSPERTENE SÅ, OG SOM AVSLØRTE SMITHS SVIKEFULLE HEMMELIGHE­T?

-

« KROKODILLE­TÅRER »

Ifølge dr. Glass gråt Susan Smith krokodille­tårer når hun snakket om barna på TV. « Det var ingen tårer, og hun hentet seg så raskt inn fra et kunstig ’ trist’ ansikt at det umulig kunne være ekte. »

STEMMELEIE

« Tonefallet gikk oppover da hun presentert­e appellen til publikum om at barna trengte å ’ komme hjem sammen med mamma og pappa’, sa dr. Glass. « Da hun sa dette ristet hun på hodet. Hvis hun hadde sagt sannheten, hadde hun nikket bekreftend­e med hodet. » Da Smith i sitt siste avhør avviste at hun hadde drept barna, kommentert­e dr. Glass at stemmen hennes var det mest avslørende fordi den var så monoton.

AVSLØRENDE SMIL

Ifølge en ekspert på kroppssprå­k « lekket Smith ut et plutselig smil » i visse intervjuer, et ansiktsutt­rykk som var helt « malplasser­t » med tanke på at hun skulle være trist og sørgende. Dette viser at hun visste hva hun hadde gjort. « Hun smilte egentlig fordi hun hadde lurt alle » , fortalte dr. Glass. « Det er som om det upassende smilet kommer fra ingenting og ikke samsvarer med det hun sier. »

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway