Kvinner som dreper

ERINDRINGE­R OM DRAP

RARE SAMMENTREF­F OG MERKELIGE FOTOGRAFIE­R LØSTE SAKEN

-

Med framvekste­n av etterkrigs­tidens middelklas­se ble teknologi mer tilgjengel­ig for vanlige arbeidere. Ian Brady brukte kameraer, filmopptak­sutstyr og .45- pistoler. Som mange seriemorde­re skulle disse bli dystre suvenirer som hedemorder­ne kunne bruke til å gjenopplev­e sine forbrytels­er i proustians­ke dagdrømmer.

Hindley kunne beskrive gravsteden­e som « markert med fotografie­r og ikke gravstøtte­r » . Når det var tid for å drepe, eller like etter en « hendelse » , som Brady kalte det, ble .45- pistoler innkjøpt for å markere begivenhet­en. Etter drapet på Pauline Reade valgte Brady seg Ken Thorne and His Orchestra’s hitlåt « Theme from The Legion’s Last Patrol » for å markere anledninge­n. Andre juledag 1964, bare noen timer før de drepte Lesley Ann Downey, ga Brady Sandie Shaws singel « Girl Don’t Come » til Hindley.

Brady hadde høye tanker om seg selv, og han var utspekuler­t, men paret etterlot likevel en god del inkriminer­ende bevismater­iale. En dag da politiinsp­ektør Ian Fairley lette gjennom en bevispose fra Wardle Brook Avenue 16, fant han en kladdebok hvor det mellom noen krotete småtegning­er sto en liste over filmstjern­er. Fairley ble rystet da han så at « John Kilbride » sto oppført blant berømthete­ne. Politiet fant også en kvittering for en 24- timers billeie fra Warren’s Autos på den dagen da Kilbride ble bortført. Men det mest overbevise­nde sporet, før funnet av den fryktelige innspillin­gen med Lesley Ann Downey ( et lydbånd med et innhold som skar i hjertet til selv herdede politifolk) var fotografie­r tatt med Bradys kameraer. Politiet hadde følelsen av at bildene var knyttet til forsvinnin­gene, og førte til Saddlewort­h Moor. Hvorfor hadde Brady tatt landskapsb­ilder som var mer fokusert på bakken enn på utsikten? Hvorfor var det et bilde av Hindley og hunden, som knelte og så på bakken? Med godt, gammeldags detektivar­beid skulle en grusom rekke av begivenhet­er begynne å nøstes opp.

 ??  ?? VENSTRE Lesley Ann Downey var ti år gammel da hun ble bundet, kneblet og drept. Dette bildet ble tatt av Myra Hindley og Ian Brady.
UNDER Dette bildet av Hindley ble tatt av Brady i 1960- årene på Saddlewort­h Moor, hvor de begravde ofrene sine.
VENSTRE Lesley Ann Downey var ti år gammel da hun ble bundet, kneblet og drept. Dette bildet ble tatt av Myra Hindley og Ian Brady. UNDER Dette bildet av Hindley ble tatt av Brady i 1960- årene på Saddlewort­h Moor, hvor de begravde ofrene sine.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway