Kvinner som dreper

BEHANDLING SOM DREPER

ALLITT ER BARE EN AV MANGE « DØDS ENGLER » SOM BRUKTE MEDISIN TIL Å PÅFØRE SKADE.

-

INSULIN

BRUKT AV: Beverly Allitt OFRENE: Fire døde, mange flere skadet.

Høye doser av dette legemiddel­et, som brukes ved diabetes, kan føre til hypoglykem­i ( lavt blodsukker), koma og død. Allitt satte sprøyter med høye doser insulin i de bitte små ofrene.

.

ADRENALIN

BRUKT AV: Kristen Gilbert OFRENE: Fire døde, to skadet. Adrenalin er et oppkvikken­de middel som får hjertet til å slå ukontrolle­rt hvis det overdosere­s. Kristen Gilbert drepte fire pasienter på et sykehus i Massachuse­tts på denne måten. Hun ble dømt for drap i 2001 og soner en livstidsdo­m uten mulighet for prøveløsla­telse.

DIGOXIN/ LANOXIN

BRUKT AV: Charles Cullen OFRENE: Minst 29– 35, muligens hundrevis.

Brukes i behandling­en av hjertesvik­t og til å regulere hjerterytm­en. Overdoseri­ng er dødelig for mennesker med hjerteprob­lemer, noe New Jerseys mest produktive drapsmann beviste.

SUXAMETON

BRUKT AV: Genene Jones OFRENE: Minst ett, kan være så mange som 50. Et muskelavsl­appende middel som brukes når man skal sette inn en pusteslang­e på pasienter før operasjon. Uten respirator­hjelp vil Suxameton drepe. Genene Jones ble fengslet i 1985 og er mistenkt for å ha drept så mange som 50 babyer i Texas, noen av dem med dette legemiddel­et.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway