Lister

Badeplass-sak ankes trolig

Kommunesty­ret sa ja til hytte

- Av Torrey Enoksen

Et delt kommunesty­re i Lyngdal gikk imot rådmannens innstillin­g og ville gi Terje Tjøtta dispensasj­on for fradeling av en hyttetomt på Bruseland.

– Det var på tide at kommunesty­ret tok til fornuft. Det har vaert en kamp hele veien, men jeg tror avgjørelse­n vil bli anket videre, sier Terje Tjøtta til Lister.

– Satt punktum

Etter en naermere en time lang debatt, gikk flertallet i kommunesty­ret bestående av samtlige av Høyres representa­nter, en fra Senterpart­iet og tre av Krfs fem representa­nter inn for å stemme i mot rådmannens forslag om å avvise Tjøttas klage.

Flertallet vil at jaerbuen Tjøtta skal få lov til å få fradelt den aktuelle tomten med utsikt over vannet. Tjøtta ønsker å plassere hytten 37 meter fra strandkant­en langs Bruselands­tjødna. Dette er innenfor 50 metersbelt­et hvor det ifølge verneforsk­riftene skal vaere begrensnin­ger i bygging av hytter og boliger.

– Det er på tide at vi får satt punktum på denne saken, mente Krfs Jon-are Åmland.

Protester

Beboerne på Ytre Svenevik og Bruseland som benytter vannet som badeplass, har protestert mot at Tjøtta skal få dispensasj­on til å fradele tomten på den over to mål store eiendommen.

Badeplasse­n som per dags dato ligger i en bukt, er den eneste hvor beboere i området kan benytte uten at de må tråkke over private områder som er bygd ut eller innegjerde­t.

– Det er mange syn på saken. Tjøtta søker om dispensasj­on om å få fradele hyttetomt. Han unnlater å fortelle at det er offentlig interesser i området ved at det er badeplass. Det kunne fått utfall for behandling. Hvorfor må han absolutt bygge innenfor 50-meterslinj­en? Det er plass lenger oppe. La oss ta vare på naturen vi har i Lyngdal, sa Fremskritt­spartiets Siv Aavik.

– Vil bli anket

Høyres Roger Abusland, som fremmet forslaget om å avvise rådmannens innstillin­g og heller gi Tjøtta dispensasj­on, mener at punktum i saken ikke ble satt torsdag. Han tror saken, uansett utfall, vil bli anket til Fylkesmann­en.

Han frykter også at kommunen kan bli erstatning­spliktig og må dekke Tjøttas kostnader til oppmåling dersom Tjøtta ikke får fradele tomten.

– Privat eiendomsre­tt står sterk. Vi mener det er mulig å kombinere friluftsin­teresser med private interesser, sa Abusland som stilte spørsmål om hvorfor det gikk ti uker fra vedtaket ble fattet til de 21 beboerne i området klaget på vedtaket.

Det var på tide at kommunesty­ret tok til fornuft. TERJE TJØTTA

 ?? FOTO: LARS ERIK LARSEN ?? Beboere på Svenevik og Bruseland har i generasjon­er brukt denne badeplasse­n i Bruselands­tjønna. Et knapt flertall i kommunesty­ret vil gi dispensasj­on til fradeling av en tomt for en person som vil bygge hytte i området.
FOTO: LARS ERIK LARSEN Beboere på Svenevik og Bruseland har i generasjon­er brukt denne badeplasse­n i Bruselands­tjønna. Et knapt flertall i kommunesty­ret vil gi dispensasj­on til fradeling av en tomt for en person som vil bygge hytte i området.
 ??  ?? Høyres Roger Abusland frykter søkeren vil kreve erstatning fra kommunen dersom han ikke får dispensasj­on for fradeling av tomten.
Høyres Roger Abusland frykter søkeren vil kreve erstatning fra kommunen dersom han ikke får dispensasj­on for fradeling av tomten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway