Lister

Promillekj­ørte med moped

- Av Svein Morten Havaas

En 23 år gammel mann fra Kvinesdal kjørte moped med høy promille. Nå er han dømt. Kjøreturen skjedde natt til søndag 10. juli i fjor og foregikk delvis på E39 i Lyngdal. Utåndingsp­røve tatt av kvindølen litt under en time etter kjøringen viste en alkoholkon­sentrasjon på 1,31 promille.

Nå er 23-åringen dømt til 15 dagers fengsel som er gjort betinget med en prøvetid på to år. Han må også betale 22.000 kroner i bot, subsidiaer­t sone 15 dager i fengsel. Dessuten er han idømt sperrefris­t på retten til å føre motorvogn for en periode på to år.

Dommen som nylig ble avsagt i Lister tingrett, er for en stor del i tråd med påtalemynd­ighetens forslag. Unntaket er størrelsen på boten. Den var foreslått til 8.000 kroner, men er satt vesentlig høyere. Det er gjort på bakgrunn av siktedes inntekt.

I retten la 23-åringen alle kort på bordet og samtykket til avgjørelse ved tilståelse­sdom. Promillekj­øring som i denne saken vil som hovedregel bli straffet med ubetinget fengselsst­raff, men retten gjort den betinget på bakgrunn av siktedes tilståelse, samt at kjøringen fant sted med moped og uten at det oppsto spesielle faresituas­joner.

Tingrettsd­ommer Hilde K. Sakariasse­n, som var dommer i saken, peker imidlertid på at sterke allmennpre­ventive hensyn gjør seg gjeldende ved kjøring i ruspåvirke­t tilstand.

 ?? FOTO: ELIAS HAVAAS ?? 23-åringen fra Kvinesdal kjørte moped med høy promille. Lister tingrett har dømt ham til 15 dagers betinget fengsel, en bot på 22.000 kroner og sperrefris­t på retten til føre motorvogn på to år.
FOTO: ELIAS HAVAAS 23-åringen fra Kvinesdal kjørte moped med høy promille. Lister tingrett har dømt ham til 15 dagers betinget fengsel, en bot på 22.000 kroner og sperrefris­t på retten til føre motorvogn på to år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway