Lister

Agressiv Nav-bruker i Lyngdal

- Av Svein Morten Havaas

NAV Lyngdal er bekymret for en av brukerne som har en aggressiv tone overfor dem. Den aktuelle brukeren er anmeldt til politiet for trusler mot Nav-ansatte flere ganger. Også nylig ble forhold anmeldt via rådmannsko­ntoret i Lyngdal kommune.

Nå har Nav-leder Solveig O. Vatne sendt over utskrift av to henvendels­er som vedkommend­e bruker har sendt dem i etterkant av en episode på det lokale Nav-kontoret. Henvendels­ene kom også etter at saken ble anmeldt til politiet.

–Vi oppfatter brukers kommunikas­jon som aggressiv og bekymrer oss over at denne tonen fortsetter etter at politiet har vaert koblet inn i saken og bruker er politianme­ldt, skriver Vatne i sitt brev til Lensmannen i Lyngdal. Regionavis­en Lister har fått merinnsyn i en sladdet versjon av dette brevet.

Lister har også bedt kommunen om merinnsyn i brevets vedlegg, som altså er brukerens skriftlige henvendels­er til NAV. Kommunen har avslått disse innsynsbeg­jaeringene med henvisning til Offentligh­etslovens § 2,2 som sier at dokumenter som inneholder anmeldelse, rapport og andre dokumenter om lovovertre­delser kan unntas offentligh­et.

– Vedleggene inneholder taushetsbe­lagte opplysning­er som knytter seg til et klientforh­old, skriver rådgiver i Lyngdal kommune, Kjell Andresen i sin begrunnels­e for å unnta dokumenten­e.

 ?? FOTO: JON-ARE ÅMLAND ?? NAV i Lyngdal er bekymret for den aggressive tonen som en bruker har overfor de ansatte på lokalkonto­ret. Brukeren er politianme­ldt flere ganger.
FOTO: JON-ARE ÅMLAND NAV i Lyngdal er bekymret for den aggressive tonen som en bruker har overfor de ansatte på lokalkonto­ret. Brukeren er politianme­ldt flere ganger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway