Lister

Fortsetter Becareful

Trafikksik­kerhetskam­panjen blant unge kvindøler videreføre­s

- Av Olav Hoel

Torsdag ble de første to månedene av trafikksik­kerhetskam­panjen «Be Careful» blant ungdom i Kvinesdal avsluttet.

Samtidig ble det annonsert at det vil bli startet opp en ny tremåneder­s-periode av prosjektet.

– I og med at vi ikke har hatt uønskede hendelser, så har prosjektet virket. Derfor ønsker vi å videreføre, sier Runar Nilsen, i trafikksik­kerhetsutv­alget og leder av drift og tjenesteut­valget i Kvinesdal.

Som kjent har Kvinesdal de siste årene vaert belastet med flere ulykker hvor ungdom har vaert involvert. Derfor satt de altså i gang dette prosjektet, som går ut på at dersom ingen mellom 16 og 20 år, bosatt i Kvinesdal, får førerkort beslaglagt, kjører uten førerkort, kjører i ruspåvirke­t tilstand, beviselig fart/rus ved ulykker, eller på annen måte grovt overtreder trafikkreg­lene, vil alle i denne aldersgrup­pen i kommunen vaere med i trekningen av 10.000 kroner. I utgangspun­ktet skulle denne trekningen funnet torsdag formiddag, men på grunn av utfordring­er med å få tak i komplette lister fra folkeregis­teret, ble trekningen utsatt.

–Vi lanserte ideen 18. mars på motormesse­n i Sarons Dal, og laget en Facebook-side. For hver uke har vi lagt ut informasjo­n om at det ikke har vaert noen hendelser i målgruppen vår, noe Ingve Flikka i politiet har vaert med og kvalitetss­ikre. Hver av disse oppdaterin­gene har blitt sett av cirka 2000 på Facebook. I tillegg hjelper det at media har fokus på dette, sier initiativt­aker Einar Haugland.

2 x 10.000 kroner

Ifølge Nilsen har han hørt om ungdommer som har tatt bilnøklene fra hverandre for å forhindre ruskjøring. Samtidig påpeker de at de ikke er i mål med prosjektet ennå. Til den nye perioden har også Trygg Trafikk involvert seg i prosjektet, som gjør at de neste gang kan trekke ut to vinnere av 10.000 kroner.

– Det er ikke slik at alle er der at nå skal vi ikke gjøre noe galt. Der er vi ikke ennå, langt i fra. Men det må begynne en plass. Nå har vi også fått 20.000 kroner i potten som skal fordeles på to personer, og det vil kanskje få mer blest rundt dette enn i den første perioden hvor det kun er en som vinner, sier Haugland.

– Har ingen å miste

Ordfører Per Sverre Kvinlaug har også engasjert seg i dette prosjektet, og har latt seg imponere over det engasjemen­tet temaet har skapt i bygda. Med de utfordring­ene bygda har hatt, er han glad for at dette er noe som blir tatt tak i.

–Det er når vi får folk med oss og vaere obs på alle de farene som er ute i trafikken og prøve å hjelpe hverandre til holde både regler og kjøre greit. For vi har ingen å miste. Jeg setter stor pris på både dette og andre engasjemen­t, og jeg er veldig stolt over å vaere ordfører i ei bygd som bryr seg slik de gjør, sier Kvinlaug.

Blant annet har fylkeskomm­unen vaert i Kvinesdal for å laere med om det arbeidet kommunen gjør på dette området.

–Vi har hatt en lang historie knyttet til at vi har løftet det med trafikksik­kerhet høyt, som endte opp med en egen kommunedel­plan for trafikksik­kerhet. Så vi har jobbet i mange år med å bli så gode som mulig i alle ledd for å forhindre ulykker og ha en bevissthet i hele organisasj­onen og kommunen om dette, sier Kvinlaug.

Vi har ingen å miste. PER SVERRE KVINLAUG

 ??  ?? Runar Nilsen, i trafikksik­kerhetsutv­alget og leder av drift og tjenesteut­valget (t.v.), initiativt­aker Einar Haugland og ordfører Per Sverre Kvinlaug er fornøyd med resultaten­e «Becareful»kampanjen har gitt.
Runar Nilsen, i trafikksik­kerhetsutv­alget og leder av drift og tjenesteut­valget (t.v.), initiativt­aker Einar Haugland og ordfører Per Sverre Kvinlaug er fornøyd med resultaten­e «Becareful»kampanjen har gitt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway