Lister

Nye omsorgsfor­mer?

Ber om prosjektti­lskudd

-

påpeker kommunen og henviser til Stortingsm­elding 29 (2012-2013).

Tre mål

– Morgendage­ns omsorg har tre hovedsikte­mål: Få kunnskap om, lete fram, mobilisere og ta i bruk samfunnets samlede omsorgsres­surser på nye måter, og å utvikle nye omsorgsfor­mer gjennom ny teknologi, ny kunnskap, nye faglige metoder og endringer av organisato­riske og fysiske rammer, skriver kommunen. Kommunen henviser også til stortingsm­eldingen hvor det poengteres at et sterkt Velferdssa­mfunn bare kan skapes sammen med innbyggern­e.

– Det må bygges på tillit til at folk selv vil ta ansvar og delta aktivt i fellesskap­et, ikke bare gjennom offentlige ordninger, men ved å stille opp og utgjøre en forskjell for hverandre i det daglige. Slikt medansvar gir seg uttrykk både i organisert deltakelse i frivillige organisasj­oner, samvirketi­ltak og brukerorga­nisasjoner og i mer uformell innsats i lokalsamfu­nnet, familie og sosialt nettverk, vektlegger Lyngdal kommune.

Bygger relasjoner

Med bakgrunn i anbefaling­ene som har fremkommet har kommunen startet arbeidet med å bygge relasjoner mellom frivillige organisasj­oner, videregåen­de skole og kommunens egne aktører for å kunne skape samarbeids­arenaer.

– Kommunen vil bidra til innovasjon der det utforskes løsninger for samarbeid på tvers av generasjon­er, tjenesteni­våer, kunnskap, der bidragsakt­ørene ses på som ressurser og er aktivt med i utforming av prosjektet. Prosjekter vil utvikle nye løsninger som kan bidra til en god og verdig omsorg, med bruk av ressurser i et baerekraft­ig perspektiv sett morgendage­ns utfordring­er, med økt antall eldre og faerre yngre som kan finansiere og delta i tjenesteti­lbud.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway