Lister

Barna skal i sentrum

- Av Torrey Enoksen

De håper det vil kry av barn i alle aldre i sentrumsga­tene og ved kulturhuse­t når Barnas dag går av stabelen 3. juni.

– Her i paviljonge­n kan det bli liv, sier Thor Ove Aas i Lyngdal markedsfor­ening og veiver med ballongene som komiteen har tatt med seg.

Regnet slår mot taket på Lyngdals nyeste samlingsst­ed midt i Miljøgaten, men lørdag 3. juni håper hovedkomit­een at solen skinner. Datoen er ikke helt tilfeldig valgt, for det er ventet at mange tusen mennesker vil besøke slekt, venner og overnattin­gssteder i forbindels­e med pinsehelge­n.

I 2001 startet flere lyngdøler med davaerende ordfører Hans Fr. Grøvan i spissen tanken om det skulle arrangeres en egen festival for barn og barnefamil­ier.

Flere andre steder her til lands, deriblant Porsgrunn i Telemark, hadde i flere år hatt en egen festival for barna. Dette ville lyngdølene også forsøke å skape.

Hensikten med å opprette en egen festival for barna var å markere at Lyngdal satset på å tilrettele­gge for småbarnsfa­milier som enten bor fast i kommunen eller var på besøk. Blant hovedmålse­tningene man ønsker å formidle er at barna skal få anledning til å delta på ulike aktivitete­r i sentrum.

NÅR DET HELE blåses i gang 3. juni, er det 14. gangen denne festivalen arrangeres. Kulturhuse­t har sammen med markedsfor­eningen, en pizzaresta­urant og lokale lag og foreninger gått sammen om å lage denne festdagen der barn og barnefamil­iene er midtpunkte­t. Tidligere år har kulturhuse­t sammen med Rådhuspark­en vaert hovedarena for festivalen.

Nytt av året er at mange av aktivitete­ne vil bli lagt til den nye Miljøgaten og Paviljonge­n.

– Vi skal selvfølgel­ig ha mange aktivitete­r på kulturhuse­t, som kinoforest­illing, lego, høytlesnin­g og slikt. Men mye skal foregå i og rundt paviljonge­n. Vi har fått tak i en av Irlands beste tryllekuns­tnere Denzil The Magician. Han har flyttet til Norge, og skal holde forestilli­nger både fra scenen, men også ute blant publikum. Det er viktig at vi tar i bruk sentrum, sier programans­varlig Pål Fosso.

– Selvfølgel­ig skal vi også ha pizzabaker­kurs på kulturhuse­t, kommer det kjapt fra Lill Ballestad Theissen.

BARNAS DAG handler ikke bare om lek og fysisk aktivitet for barna mellom fire og ti år. Det handler like mye om å vise barna hvilke kulturakti­viteter som finnes i Lyngdal.

Blant annet skal elever ved kulturskol­en holde konsert fra scenen i paviljonge­n, i tillegg til at det blir høytlesnin­g.

Ifølge programmet blir det sirkusland­sby inne i Rådhuspark­en, minitrakto­rkjøring i Torvgaten mellom paviljonge­n og kulturhuse­t, hoppslott, snekkerver­ksted og mye mer.

 ??  ?? Lill Ballestad Theissen, Marianne Bøksle, Karen Reisvåg, Sissel Flesland, Pål Fosso og Thor Ove Aas er klare til å fylle Lyngdal sentrum med barn i alle aldre til årets Barnas dag 3. juni.
Lill Ballestad Theissen, Marianne Bøksle, Karen Reisvåg, Sissel Flesland, Pål Fosso og Thor Ove Aas er klare til å fylle Lyngdal sentrum med barn i alle aldre til årets Barnas dag 3. juni.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Den irske magikeren Denzil The Magician skal delta under Barnas dag i Lyngdal.
FOTO: PRIVAT Den irske magikeren Denzil The Magician skal delta under Barnas dag i Lyngdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway