Lister

Gitarist fikk Drømmestip­end

- Av Torrey Enoksen

Elias Vinsrygg visste ingenting da han under møtet til Lyngdal kommunestr­ye ble tildelt et Drømmestip­end på 10.000 kroner.

– Jeg vil bare si til alle at dette betyr veldig mye for meg. Det vil hjelpe meg til å bli bedre gitarist, sa vinneren da han inntok talerstole­n og takket kommunesty­ret.

Sammen med Lyngdals drømmestip­endvinner fra

2015, Lila Abrahamsen, opptrådte 16-åringen for kommunesty­ret torsdag. 16-åringen var på forhånd ikke klar over at han skulle få tildelt både diplom og sjekken på 10.000 kroner av ordfører Jan Kristensen etter opptredene­n.

– Vi klarte å lure deg. Du trodde at du kun skulle spille for Lila (Abrahamsen, red. anm.), men i dag er det du som er hovedperso­nen, sa kulturskol­erektor Marianne Bøksle.

For 14. gang deler Norsk Tipping i samarbeid med Norsk kulturskol­eråd ut én million kroner til talentfull ungdom mellom 13 og 20 år innen dans, musikk, skapende skriving, teater, visuell kunst, sirkus og annet. Totalt deles det ut stipend til ungdommer i 100 kommuner over hele landet.

Totalt skal det deles ut en million kroner.

– Jeg luktet ikke lunten en gang om at jeg hadde vunnet prisen. Jeg visste at jeg var nominert, for jeg hadde vaert med og skrevet søknaden. Dette gir meg mulighet til å bli enda bedre. Til høsten skal jeg på videregåen­de skole, men skal jeg utdanne meg innen musikk må jeg reise vekk. Jeg har derfor søkt meg inn på Kvs-lyngdal, og håper at jeg kan finne et musikkmilj­ø der, sier Elias Vinsrygg.

– Hvor langt vil du drive musikken din? Er det litt Ed Sheeran i deg?

– Nei, jeg satser først og fremst på at musikken skal bli en god hobby, svarer stipendvin­neren.

16 år gamle Vinsrygg har spilt gitar ved Lyngdal kulturskol­e siden 2008 og har Christen Risholt som gitarlaere­r.

– Jeg er kjempestol­t av å ha deg som elev på kulturskol­en, sa kulturskol­erektor Marianne Bøksle som opplyste at det var 315 kandidater som kjempet om å få stipend.

I tillegg til Elias Vinsrygg, var også Trym Rosfjord nominert for bildekunst og en gruppe som kaller seg for Improgjeng­en ved Lyngdal kulturskol­e nominert til stipend.

 ??  ?? – Dette var stort, sier 16 år gamle Elias Vinsrygg som torsdag fikk overrakt beviset på at han er tildelt 10.000 kroner som årets årets vinner av Drømmestip­endet.
– Dette var stort, sier 16 år gamle Elias Vinsrygg som torsdag fikk overrakt beviset på at han er tildelt 10.000 kroner som årets årets vinner av Drømmestip­endet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway