Lister

Festivalfø­lelse i anmarsj

- Av Mona Wikøren

Kjell Arne (Kelly) Aamodt tror publikum vil gå fra årets Norway Rock med frysninger på ryggen. Og Metallica-drømmen lever i beste velgående!

– Tenk deg Metallica på et lite jorde på Øyesletta. Det er viktig å ha noen mål! Det sier Kjell Arne (Kelly) Aamodt, bookingans­varlig i Norway Rock.

Det er snaut to måneder til årets Norway Rock. Festivalen starter fredag 7. juli og varer til søndag 9. juli. Festivalfø­lelsen er i anmarsj for festivalen­tusiasten Aamot. Og målene for kommende festivaler er absolutt til stede.

– Det henger fremdeles som en gulrot, at Metallica går på scenen under Norway Rock i 2020, sier Aamodt.

Metallica-drømmen har han forøvrig snakket høyt om til regionavis­en Lister ved flere Norway Rock-anledninge­r.

MEN NÅ dreier det seg først og fremst om årets festival. Det naermer seg raskt og det merkes for arrangøren­e. Billettsal­get går jevnt og trutt - det virker lovende.

– Jeg har ikke oversikt over nøyaktig hvor mange billetter som er solgt, men jeg får ukentlige rapporter. Billettsal­get samsvarer med at det naermer seg festivalti­d. Det gleder meg, sier Aamodt.

Han forteller at Norway Rock ikke trenger å henge seg opp i tall på samme måten som tidligere.

– Da måtte vi selge så og så mye for å gå i null. Nå har vi lagt oss på et mer nøkternt nivå. Vi har satset på gode avtale i alle ledd og har gjort en god jobb i forkant, sier Aamodt.

Den aller første Norway Rock-festivalen ble arrangert i 2006. Fjorårets festival var den første etter at festivalen gikk konkurs i 2011. Rundt 5.000 løste billett i fjor, og festivalle­delsen gjorde det tidlig klart at man trodde på festival også denne sommeren. AAMODT HÅPER at lokale entusiaste­r, som allerede vet at de skal på årets festival, kjøper billetter tidlig.

– Vi har en del utgifter som må betales før festivalen starter, så vi setter veldig stor pris på om folk ikke venter med å kjøpe billetter før festivalen starter, sier han.

– Får dere tilbakemel­dinger fra folk som gleder seg til festivalen?

– Ja, mange! Nesten uansett hvor vi setter foten, så spør folk om festivalen. Vi kjenner på festivalfø­lelsen, bekrefter Aamodt.

Fjorårets Norway Rock var en stor suksess.

– Det var veldig gøy. Nå klatrer vi forsiktig og skal ikke bli for store for raskt - som forrige gang, sier Aamodt og bekrefter igjen at det er en drøm og drivkraft å kunne booke Metallica.

– Jeg brenner for det og gir meg ikke på det målet. Om det ikke blir i 2020, så kanskje noen år senere. Samtidig er det viktig å huske på at det er mange andre store navn, sier Aamodt.

LINEUP TIL årets festival var komplett i februar. 25 band er klare for Øyesletta, blant andre Europe, Doro Pesch’s Warlock, Kvelertak, In Flames, Seigmen, og Audrey Horne.

På spørsmål om hva folk snakker om når årets festival er over, svarer Aamodt:

– Det fine vaeret, og legger til:

– Det kommer til å snakke om en total festivalop­plevelse i naturskjøn­ne omgivelser. Vi har booket band som vi vet gjør det bra live. Jeg tror folk vil gå fra festivalen med frysninger på ryggen. Det blir magisk!

«Tenk deg Metallica på et lite jorde på Øyesletta. Det er viktig å ha noen mål!» KJELL ARNE (KELLY) AAMODT

 ??  ?? Kjell Arne (Kelly) Aamodt forteller at billettsal­get foran årets Norway Rock går jevnt og trutt.
Kjell Arne (Kelly) Aamodt forteller at billettsal­get foran årets Norway Rock går jevnt og trutt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway