Lister

Håper på 60 deltagere

Øker kapasitete­n på pokerturne­ring i Farsund

- Av Lars Erik Larsen

Konkurrans­en om å bli Farsund beste pokerspill­er blir enda tøffere i år.

I fjor ble tidenes første farsundsme­sterskap i poker avholdt på Brygghuset i kaperbyen. Den ble en stor suksess med 53 spillere. I år legges det opp til at enda flere skal kunne ta del i turneringe­n som spilles første helgen i juli med totalt 72 plasser i hovedturne­ringen, mot 56 i fjor.

– Vi så jo hvor populaert det var i fjor, så vi håper å komme over 60 spillere i hvert fall i år. Poker er jo virkelig i vinden om dagen med direktesen­dinger fra Nm-turneringe­r med mer, forteller Cato Kjørrefjor­d, driver av Brygghuset, som arrangerer pokerturne­ringen sammen med Jan Kjetil Brekne, Odin Ytterdahl og Benedikte Eidsmo.

Større premier

Fjorårets pokerturne­ring var uten pengepremi­e som følge av regler rundt dette i Norge. Slik blir det også i år, men det lønner seg likevel å vinne.– I år blir premien en billett til NM i poker i Dublin til en verdi av 800 euro pluss reise og hotell. Det er en fin premie, sier Cato Kjørrefjor­d.

– I tillegg vil det også dukke opp mindre premier, fortsetter han.

«Ladies Event»

Selve hovedturne­ringen spilles i to omganger lørdag, før de gjenvaeren­de møtes igjen søndag formiddag for å spille om plass på finalebord­et senere samme dag. I tillegg til denne turneringe­n, blir det i år også spilt «Ladies Event» på Brygghuset. Dette er en turnering, som navnet tilsier, som er forbeholdt kvinnene.

– Dette er en turnering som ikke vil koste noe da vi ønsker å vise flere damer pokersport­en. I fjor var det kun tre kvinnelige spillere med på pokerturne­ringen, noe som er altfor lite. Håpet er at kvinnene skal se at det ikke er farlig å stille opp og delta på hovedturne­ringen neste dag også, sier Cato Kjørrefjor­d.

Poker, mat og musikk

Pokerturne­ringen er en del av en større festival på Brygghuset denne helgen. Her blir det både konsert og mat i tillegg.

– Du betaler en sum for hele helgen. Det vil si at pokeren i seg selv ikke koster noe, men du må betale for konsert og mat. Dette handler selvfølgel­ig om lovgivning­en i Norge, forteller Cato Kjørrefjor­d og viser til saken Lister laget på problemati­kken tidligere i år.

 ?? FOTO: MARTINE K. SØYLAND ?? Cato Kjørrefjor­d, Benedikte Eidsmo og Odin Ytterdahl er klare for å arrangere pokerturne­ring igjen i år.
FOTO: MARTINE K. SØYLAND Cato Kjørrefjor­d, Benedikte Eidsmo og Odin Ytterdahl er klare for å arrangere pokerturne­ring igjen i år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway