Lister

Det er også litt nifst

-

og man har mange ansatte og aktivitete­r der, ønsker vi at det skal bli den nye innfallspo­rten til Knaben. Jobben er veldig spennende når man kan bidra i slike prosesser. Men det er også litt nifst. Det er ingen fasit på en jobb som denne. Men det har vaert veldig gøy, og jeg føler jeg har blitt tatt godt imot. Jeg vil savne de forskjelli­ge; både aktører og private her oppe.

Ifølge Haugland har prosjektle­derstillin­gen bydd på en veldig variert jobb med mange oppgaver. Det digitale, med gode presentasj­oner på nettsider og sosiale medier som Facebook, har en betydelig rolle. Nå jobber de for å få til en dronefilm av Knaben med Simen Haughom fra Sirdal, kjent for Kjerag-filmen.

– Men så jobber man også med bedriftsne­ttverk, og det er å få aktørene på Knaben til å samarbeide mer for å øke lønnsomhet­en. For det er viktig i utkantene der det ikke er så stort kundegrunn­lag, er det viktig å få opp bruken og vaere så driftige som mulig.

HAUGLAND opplyser videre om at store prosesser er igangsatt på Knaben i perioden som har vaert.

– Og man har også hatt god kontakt med blant annet Vest-agder fylkeskomm­une og Vest-agder museum. Det er viktig med tanke på veien videre og arbeidet med videreutvi­kling av gruvebyen. Det store spørsmålet som må avklares i neste prosjekt er; Har Knaben nasjonal verdi? Det mener vi det har!

– Dere fikk 3,6 millioner til dette treårige prosjektet. Hvordan synes du det har gått å balansere bruken av midlene?

– Det har gått greit. Det vil si, 1,2 millioner i året er ikke all verdens. Det hadde selvsagt vaert greit å ha mer midler til diverse tiltak, som markedsfør­ing, men jeg synes det har vaert greit.

MEN SELV OM Haugland har viet mye tid til Knaben-prosjektet, er det også andre ting som driver henne. Hun er nemlig svaert glad i reiseliv og friluft.

– Jeg samler på opplevelse­r og reiser dit andre ikke har lyst til å reise - som Påskeøya og Uzbekistan. Favorittre­isemålet er USA. Jeg er også begeistret for å gå på cruise og har vaert på seks stykker. Og i tillegg til cruise blir også skiferier prioritert, men det er ikke alltid like lett å få med seg venner på det da de heller vil til en strand.

– Hva er den største drømmedest­inasjonen?

– Der har jeg vaert. Det tok meg et kvart århundre før jeg oppnådde drømmen om å besøke Påskeøya i 2015 sammen med to venninner. I 7. klasse hadde jeg et foredrag om Påskeøya på skolen, så interessen ble vekket tidlig, takket vaere Thor Heyerdahl, og Super Mario (i et spill er han også på Påskeøya).

Ifølge Haugland er framtidig målsetting å besøke flere stillehavs­øyer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway