Lister

Toppscorer­en gikk til «fienden»

-

Steven Simonsen var Lyngdals toppscorer i 1983, men etter sesongen gikk goalgetter­en til «fienden» på andre siden av Kvinesheia.

– Etter 83-sesongen overtok Jan Ove Naglestad trenerverv­et etter Ivar Holand. Jeg hadde dårlig kjemi med Naglestad, så da passet det greit å spille for Kvinesdal, sier Steven Simonsen 34 år etter.

Gjennom store deler av 80-tallet var Kvinesdal storebror i Lister, med den ene topplasser­ingen etter den andre i 4. divisjon. Steven Simonsen var slett ikke eneste lyngdøl som valgte å dra over heia. Også profiler som Kenneth Haegeland, Alf Kåre Tveit og Jan Sanden var innom Kvinesdal.

Mens Lyngdal kjempet i bunnen og rykket ned i 1984, var hverdagen helt annerledes for Steven Simonsen og Kvinesdal.

– Jeg er fornøyd med det jeg presterte den sesongen. Vi kjempet i toppen, og så vidt jeg husker scoret Svein Helge Øydna og jeg nokså likt antall mål. Vi banket Lyngdal 1-0 i Lyngdal og 4-0 i Kvinesdal, og jeg hadde ikke dårlig samvittigh­et da moderklubb­en rykket ned, sier Steven Simonsen, som ble leid ut til Kvinesdal for 10.000 kroner.

Da Lyngdal høsten 1984 ville gi goalgetter­en ny og bedre kontrakt med fri overgang til en tredje klubb valgte han å vende tilbake. Da hadde John Stensland forlengst overtatt som trener etter Jan Ove Naglestad. Det skjedde allerede på sommeren 1984.

Da Kvinesdals oppmann Kjell Øverby ble intervjuet i forbindels­e med lagbildet rett før seriestart var han fornøyd med sesongforb­eredelsene. Stallen var bred og god, og spillerne hadde trent godt og mye. Målsetting­en var å kjempe i toppen, og til slutt ble det 3. plass; bare slått av Donn og Sødal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway