Lister

To lokale mottak skal legges ned

- Av Åse Astri Bakka

Mottakene for enslige mindreårig­e på Lista og på Hausvik er blant de 10 mottakene UDI nå legger ned. – Vi har nå valgt å si opp avtalene med ytterliger­e ti mottak for enslige mindreårig­e. Hensikten er at beboerne kan ha mulighet til å flytte før skolen starter til høsten, sier fungerende avdelingsd­irektør Borghild Fløtre i UDI på UDIS egne nettsider onsdag 24. mai.

Blant de 10 mottakene er det to lokale: MD Solutions AS’ mottak for enslige mindreårig­e på Hausvik i Lyngdal (35 plasser) og Tokla A/S’ mottak for enslige mindreårig­e (30 plasser) på Lista i Farsund.

I mange mottak for enslige mindreårig­e har det ifølge UDI vaert en del uro siden i fjor høst. For å legge forholdene best mulig til rette, har UDI derfor utsatt å si opp avtaler med flere asylmottak for mindreårig­e tidligere i vinter.

Ifølge Utlendings­direktorat­ets nettsider har de fleste mottakene tre måneders oppsigelse­stid i kontrakten­e.

– Flyttingen vil skje før mottakene fysisk stenger dørene og UDI legger opp til en størst mulig grad av forutsigba­rhet for hver enkelt beboer.

UDI legger i tillegg ned ti ordinaere mottak nå. Totalt sies 340 plasser for mindreårig­e og 1.040 ordinaere plasser opp i denne omgang, som er en av flere i rekken av nedleggels­er den seneste tiden.

– Siden mars i fjor har antallet beboere i alle mottak sunket fra 26 400 til 9 500 i midten av mai i år, opplyser UDI.

 ?? FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS ?? Ungdommene på mottakene på Lista og Hausvik flyttes før skolestart til høsten.
FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS Ungdommene på mottakene på Lista og Hausvik flyttes før skolestart til høsten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway