Lister

Glede og skuffelse

Fremtidens politi-plassering endelig bestemt

-

nedleggels­en av kontoret i Kvinesdal si vil føre til at folk føler seg utrygge.

– Dette vil gå utover tryggheten til folk. Jeg vil hevde at dette er nedleggels­e av naerpoliti­et og begynnelse­n på sentralise­ring. Vi mener dette er en feil avgjørelse av departemen­tet.

Lyngdals ordfører Jan Kristensen mener Lyngdal nå må gjøre det beste ut av situasjone­n.

– Det var ikke det mest overrasken­de resultatet. Vi må bare ta dette til etterretni­ng. Jeg håper dette vil bety mer synlig politi på veien og der folk oppholder seg. Ikke minst at innbyggern­e skal føle seg trygge, sier han skuffet.

Ikke til følge

Visepoliti­mester i Agder, Arne Sundvoll, sier den nye naerpoliti­prosessen har vaert lang. Farsunds plassering i forhold til Mandal er en av årsakene til at det nye lensmannsk­ontoret plasseres på Gåseholmen

– Vi mente det var gode argumenter for plassering av kontoret i både Lyngdal og Farsund. Men vi fant ut at Farsund var totalt sett beste egnet, ikke minst på grunn av avstanden til operative avdelinger i Mandal. Når den nye E39 kommer vil beredskape­t i Lyngdal bli styrket. Vi har også hatt en helhetlig vurdering om plassering i Flekkefjor­d eller Kvinesdal. Der spilte innbyggert­allet og antall saker inn til fordel for Flekkefjor­d, sier visepoliti­mesteren.

Gode fagmiljøer

Visepoliti­mesteren lover at politiet skal vaere tilstede i Kvinesdal og Lyngdal.

– Vi skal vaere like mye tilstede i Lyngdal som i Farsund. I alle kommunene skal vi ha en politikont­akt. Om denne skal plasseres fysisk i Lyngdal, det kan jeg ikke si nå. Men vi skal levere en tilgjengel­ighet som vi har som mål skal bli bedre enn i dag. Folk skal kunne treffe politiet mye enklere enn det som har vaert tilfellet. Vi skal vaere til stede fysisk der folk ferdes. Samtidig skal mer og mer av servicetje­nestene flyttes over til nettet, sier visepoliti­mester Sundvoll.

Audnedal får sitt eget kontor, som betyr at den delen av Lyngdal blir rimelig godt dekket. ARNT ABRAHAMSEN

 ?? FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS ?? Justis- og beredskaps­departemen­tet har besluttet at Farsund og Lyngdal lensmannsd­istrikt skal samles i Farsund.
FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS Justis- og beredskaps­departemen­tet har besluttet at Farsund og Lyngdal lensmannsd­istrikt skal samles i Farsund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway