Lister

God kommuneøko­nomi styrker velferden

-

Høyre/ Frp-regjeringe­n har gitt kommunene i Vest-agder økonomi til å styrke viktige velferdstj­enester. Innbyggere får dermed tjenester tilpasset sine faktiske behov.

Kommunene i Vest-agder har fått bedre kommuneøko­nomi med denne regjeringe­n. Dette gjør at vi kan forbedre helsetilbu­det til barn og unge, styrke tidlig innsats i skolen og sikre et bedre tilbud til rusavhengi­ge og pasienter som trenger rehabilite­ring. Dette bidrar til økt livskvalit­et og større trygghet for mange.

For at kommunene skal kunne levere gode tjenester, er det avgjørende at kommunene har stabile inntekter. Dette har vår regjering levert i hele perioden, og det er det viktigste målet også for neste periode.

Arbeiderpa­rtiet forsøkte i 2013 å skremme deg med medieoppsl­ag om hvor mye kommunene måtte kutte dersom Høyre kom i regjering. Fasiten viser enkelt og greit det motsatte. Kommunene har nå langt mer å rutte med nå, enn da Arbeiderpa­rtiet styrte. Dette har gitt kommunene mulighet til å videreutvi­kle tjenesteti­lbudet til deg som innbygger. Arbeiderpa­rtiets skremsler er gjort til skamme.

Neste år vil Høyre/ Frp-regjeringe­n sørge for en forsvarlig vekst i kommunenes frie inntekter på over fire milliarder kroner. Dette fordi vi vet at i de fleste tilfeller vet kommunene selv hva pengene bør brukes til. Vi vil også gjennomfør­e et kunnskapsl­øft som gir muligheter for alle, og vil derfor bruke betydelige ressurser på tidlig innsats i

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway