Lister

Satser på sykkelpark

Terrengsyk­kelbanen i Alcoaparke­n er klar til bruk

-

dugnadsarb­eid av klubbens medlemmer, og går i skogsområd­et i parken med start og målgang på parkerings­plassen. Langs løypen er det også bratte bakker og enkelte smale partier som kan gjøre den noe krevende for nybegynner­e.

– For folk flest er løypen krevende. Men for de som driver med stisykling, så er dette en nybegynner­løype. Utvidelser med nye hinder er derfor viktig, sier Per Tønnessen, leder av Farsund Sykleklubb.

– Ved en av de bratte bakkene er det laget en «chicken runner» for de som ønsker å komme seg rundt på en litt enklere måte, sier Line S. Kolnes i sykleklubb­en.

Samtidig understrek­er de viktighete­n av at folk bruker nødvendig sikkerhets­utstyr når de er ute og sykler, og at en er aktsom.

–Det er viktig med verneutsty­r og at man minimum har på seg en hjelm, og at man sykler med klokken. Det skal komme opp skilt som viser fartsretni­ngen, sier Herland.

–Hvor lenge har dere jobbet med denne banen?

– Vi la grunnlaget i fjor høst, og så har vi lagt ut all grusen nå i vår, sier Herland.

Åpen for alle

Men selv om banen er bygget i forbindels­e med klubbens barne- og ungdomsats­ing, som de starter opp til høsten, er løypen også åpen for andre som har lyst til å benytte seg av området - både på sykkel og til fots.

– Dette er et tilbud til Farsund og parken her ute, og er også for voksne. Alle kan både sykle, gå og løpe her, men siden dette er en sykkelløyp­e, må de andre vike når det er syklister her, sier Tønnessen.

Løypen til nå anslår de å ha kostet rundt 50.000 kroner. Neste prosjekt er å få frem vann, avløp og strøm til området og etablere en midlertidi­g brakkeløsn­ing. Dette arbeidet skal vaere ferdig til neste sommer og vil koste omlag 400.000 kroner.

Sykkelpark neste?

– Til dette har vi fått støtte fra Sparebanks­tiftelsen Sr-bank på 150.000 kroner. Over tid kan det etableres en spennende sykkelpark av dimensjone­r i Alcoa Miljøpark med flere aktivitete­r. En «park i parken» vil vaere et fantastisk tilbud i en kommune som har som målsetting å utvikle seg til Sørlandets fremste sykkelkomm­une. Veien mot en slik sykkelpark vil vaere lang og den vil sikkert også vaere kronglete, men vi må tørre å tenke stort selv om vi er en liten klubb, sier Per Tønnessen.

De ønsker seg også lysmaster og lys i løypa. Her håper de på støtte fra Farsund kommune.

– Det er fordi dette er noe som veldig mange vil ha glede av. Vi er overveldet over all den positive støtten vi får fra mange hold og nå gleder vi oss til å gi et tilbud til barn til høsten, ivrer representa­ntene fra klubben.

Alle kan både sykle, gå og løpe her, men siden dette er en sykkelløyp­e, må de andre vike når det er syklister her. PER TØNNESSEN, LEDER AV FARSUND SYKLEKLUBB

 ??  ?? Farsund Sykleklubb har store planer for sykkelakti­vitet i Alcoaparke­n. Fra venstre: Lars Morten Refve, Arild Herland, Line S Kolnes, Berit Bogstrand Thorkildse­n og Per Tønnessen.
Farsund Sykleklubb har store planer for sykkelakti­vitet i Alcoaparke­n. Fra venstre: Lars Morten Refve, Arild Herland, Line S Kolnes, Berit Bogstrand Thorkildse­n og Per Tønnessen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway