Lister

FILS tredje strake seier - 21 mål på tre kamper

- Av Karl Birger Saelør

Tidenes første seriekamp mellom Farsund og Hidra endte onsdag kveld med 5–1 seier til de grønne og hvite. – Jeg følte vi hadde bra kontroll hele tiden, men det sto jo 2–1 en stund og man vet aldri i fotball. Vi gjorde noen bytter og fikk inn friske bein i pausen. Da vi økte til 3–1 var det aldri tvil. Vi er bra trent og står kampene godt. Det er viktig å ta med seg videre, sier Fil-trener Jostein Ekeland.

Han fryktet kampen på forhånd og så for seg at det ville bli endel «krig» og tøffe dueller på den lille gressbanen. Det ble det da også i 1. omgang. Etter pause prøvde FIL å spille mer direkte og unngå alle duellene.

– Dette var tredje strake seier. Vi har scoret 21 mål på de siste tre kampene, og er tydelig i siget. Guttene skal ha honnør for måten de gjennomfør­er en vanskelig bortekamp på, sier Jostein Ekeland.

Karl Rødseth sørget for 1–0 til FIL etter kvarteret, men Hidra utliknet umiddelbar­t ved Steffan Larsen . Ti minutter før pause var Rødseth igjen på farten og scoret på et skudd fra midtbanen som gikk inn i hjørnet. Dermed 2–1 til FIL ved pause.

Midtbanemo­tor Karl Rødseth er i slaget for tiden, og kvarteret ut i 2. omgang scoret han sitt tredje mål for dagen og nummer åtte i løpet av de siste tre kampene.

Hidra klarte ikke å komme tilbake, og innbytter Helge Henning Thorkildse­n signerte FILS siste to mål.

Trener Jostein Ekeland trekker frem tremålssco­rer Karl Rødseth og midtstoppe­rne Stian Tønnessen og Lars Bjørnar Skretting etter kampen.

Hidra-spiller Tor Einar Larssen sier dette om kampen:

– Det var lenge jevnt og kampen sto og vippet på 2–1, men da Farsund øket til 3–1 gikk lufta ut av ballongen hos oss. Vi taper alt i alt for et bedre lag, men 5–1 lyver litt.