Lister

– Vi visste det ville bli jevnt

Lyngdal beholder tabelltopp­en

- Av Olav Hoel

Spillende trener Tore Kristensen ble matchvinne­r da Lyngdal slo Haegebosta­d 2–1 torsdag ettermidda­g.

–Det var kjempegøy! Det ble en kamp akkurat som ventet. Vi visste vi måtte kjempe hele veien. De skal ha for at de gir oss kamp. Haegebosta­d er et bra lag og ikke lette å spille mot, så vi må bare gjøre det vi må for å dra det i land. For vi visste dette ville bli en jevn kamp, sier Tore Kristensen.

– Moro å spille

Morten Sanden sendte Lyngdal i ledelsen 1–0 i det 41. minutt, et resultat som stod seg fram til Kristensen økte til 2–0 etter 81 minutter spill.

To minutter på overtid satte Terje Forgard inn redusering­en for Haegebosta­d, og de siste av de rundt fem tilleggsmi­nuttene ble derfor ekstra spennende.

– Det er den kampen vi på en måte bestemmer oss for at om vi skal vinne en kamp denne sesongen, så er det denne kampen. Det var en moro kamp å spille, men ikke akkurat vakkert, for å si det sånn. Men det var unødvendig av oss å gi dem den spenningen på slutten, sier Tore Kristensen.

– Hva kan du si om målet ditt?

–Det er et forferdeli­g stygt mål. Ballen ligger plutselig foran meg, så får jeg et bein på den og den går mellom beina på keeper og i mål. Det var et viktig mål og vanvittig deilig å få den inn, sier treneren.

Selv om det var en relativt jevnspilt fotballkam­p, føler han det var det riktige laget som vant.

– Vi har litt mer kreativite­t i laget og noen flere strenger å spille på. Så må vi kanskje bli flinkere til å bruke dem. Men jeg synes ikke det er ufortjent at vi vinner. Det var fantastisk å dra denne seieren i land, sier Kristensen.

Mangler marginene

I Haegebosta­d-leiren skulle man gjerne hatt med seg poeng fra lokaloppgj­øret på Lyngdal stadion.

– Jeg synes prestasjon­en vår er veldig bra, men vi har ikke marginene med oss. Kampplanen fungerte hundre prosent, med der hvor vi har stang ut har de stang inn. De får 1–0 rett før pause, men jeg føler likevel vi er med i kampen selv om Lyngdal kommer til litt flere sjanser, sier trener Steinar Bjørnstøl.

Han føler det ville vaert mest rettferdig med poengdelin­g.

– 2–0 kommer like etter at en av Lyngdal-spillerne klatrer på vår spiller, noe spilleren selv innrømmer. Her skulle vi hatt frispark, men de scorer istedenfor. De marginene kan vi ikke ha mot oss. Så scorer vi 2–1, og så skal vi ha straffe på overtid, i hvert fall i følge han som ble felt. Samtidig skulle Lyngdal også hatt en straffe, så uavgjort ville vaert rettferdig, sier Bjørnstøl.

Men alt i alt er han altså fornøyd med gjennomfør­ingen av kampen.

– Lyngdal har hatt en fantastisk sesong, og jeg føler at vår kampplan gjorde at vi kunne naerme oss dem mest mulig. Sånn sett er jeg veldig fornøyd, for Lyngdal er det beste laget i divisjonen, sier Bjørnstøl.

Tabelltopp

Med torsdagens seier i lokaloppgj­øret, beholder de røde fra Lyngdal tabelltopp­en etter ni spilte kamper, åtte poeng foran Vigør, Jerv 2 og Vindbjart 2 på plassene bak, som har en til to kamper mindre spilt enn Lyngdal.

– Det blir jo sånn når man vinner kamper, men vi tenker ikke så mye på tabellen. Men det er klart vi ønsker å bli bedre. Vi har litt mer å gå på, og må bare se framover, sier Tore Kristensen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway