Lister

Toft lover å ofre alt

Vil skape trøbbel i lokaloppgj­øret mot Start

- Av Olav Hoel

Sist søndag scoret Jakob Ertzeid Toft sitt andre Jerv-mål i 1. divisjon for sesongen. Lørdag håper han å skape trøbbel for serietreer Start på Sør Arena.

– Sånne kamper lever sitt eget liv. Personlig tror jeg at vi har en fair sjanse til å slå Start, som har vaert gode men ikke suverene. Om jeg får sjansen, så kommer jeg til å løpe skoene av meg og ofre alt for at vi endelig får vår første seier i år, sier Jakob Ertzeid Toft.

– Uheldige

For selv om laget tok seg videre til 3. runde i cupen etter å ha slått 2. divisjonsl­aget Bryne 2–1 hjemme på Levermyr stadion onsdag kveld, har laget fortsatt til gode å vinne en seriekamp i løpet av de ni første rundene i Obosligaen. Mot Åsane søndag var laget naere da Toft ga Jerv ledelsen i det 63. minutt, men laget fra Bergen utlignet på tampen av oppgjøret.

– Vi var meget uheldige som bare fikk et poeng i den kampen. Vi burde drept kampen på stillingen 1-0 med å holde på ballen og ta ned tempoet i kampen. Men det er alltid godt for en spiss å score mål og for meg personlig er det viktig å prestere når jeg først får sjansen, sier Toft.

Jerv, som så sent som i 2013 spilte i 3. divisjon, har de to siste sesongene spilt playofffin­ale for å rykke opp til øverste nivå i Norge. Det endte med 4–2-tap sammenlagt mot Start i 2015, hvor Toft var med.

I fjor ble det 2–1-tap sammenlagt mot Stabaek, hvor Grimstad-klubben vant det første oppgjøret 1–0 på Levermyr, men hvor to Stabaek-mål mot slutten av returmøtet i Baerum ødela for Jerv.

Denne sesongen har det derimot kun blitt seks poeng fordelt på seks uavgjorte kamper, noe som gjør at laget ligger på nest sisteplass før helgens oppgjør i Kristiansa­nd.

– Vi må forsette å tro på det vi gjør. Vi har vaert uheldige i alle kampene, kanskje bortsett fra i Fredriksta­d-kampen. Vi må stå sammen i dette og terpe på de tingene som vi sliter med, og først og fremst bli mer effektive, sier Toft.

– Hvordan er stemningen i laget om dagen?

– Stemningen kunne vaert bedre, men vi jobber på og har fortsatt tro på det vi holder på med. Vi er en sammensvei­set gjeng som har som mål at Jerv skal klatre på tabellen, sier Jakob Ertzeid Toft.

– Utvikler meg

For egen del har han i følge nettstedet altomfotba­ll.no

 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD / PAGDERPOST­EN ?? Jakob Ertzeid Toft i aksjon for Jerv mot Åsane søndag kveld, hvor han scoret Jervs mål i oppgjøret som endte 1–1. Lørdag drar han og Jerv til Kristiansa­nd for å møte Start på Sør Arena.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD / PAGDERPOST­EN Jakob Ertzeid Toft i aksjon for Jerv mot Åsane søndag kveld, hvor han scoret Jervs mål i oppgjøret som endte 1–1. Lørdag drar han og Jerv til Kristiansa­nd for å møte Start på Sør Arena.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway