Lister

Scoret fire og ble far for første gang

-

For Aage Bach var lørdag 29. mai 1965 er meget spesiell dag. Ikke bare hadde han suksess på fotballban­en; han ble også far for første gang.

Fil-profilen er flere ganger blitt spurt om høydepunkt­er i hans lange karriere fra midt på 60-tallet og frem til begynnelse­n av 80-tallet. Han har aldri lagt skjul på at denne mai-dagen for 52 år siden er en dag han aldri glemmer.

– Jeg husker spesielt vårkampen hjemme i Kjørestad mot MK i 1965. Vi vant 4-2 og jeg scoret alle fire målene, og på samme dagen fødte min kone Inger vår eldste datter Hanne, har Aage sagt i intervjuer. Han kom til Farsund fra Danmark og debuterte på A-laget i 1964. Aage var en notorisk goalgetter, som kunne score mål både med beina og hodet. Den dag i dag regnes han som FILS kanskje aller beste hodespille­r gjennom tidene. Da klubben kåret «tidenes beste spiller» i forbindels­e med 100-årsjubilee­t i 2016 var Aage Bach en av seks kandidater som ble nominert og var med i avstemning­en på Lister24.

I hjemmekamp­en mot MK i 1965 ledet gjestene fra Mandal 1-0 ved pause, før Aage Bach og FIL slo til i 2. omgang. Den lange dansken lykkes med det meste, og fire ganger måtte MKS keeper Kjell Nygård hente ballen ut av nettmasken­e.

Spesielt flott var scoringen som gav FIL ledelsen 3-2. Da steg Aage Bach til vaers og headet det skrudde innlegget fra Kai R. Johannesse­n i mål.

Lokalavise­ns medarbeide­r R.H. skrøt av FIL og mente laget spilte «ypperlig fotball», og at Aage Bach var «en fin sentertype».

Totalt sett hadde FIL ingen stor sesong i 1965. De grønne og hvite ble nummer fem blant syv lag i 4. divisjon.

Aage Bach scoret imidlertid 18 seriemål på 12 kamper. Han scoret over halvparten av FILS 34 seriemål denne sesongen. Johnny Johnsen og Andreas Bjørnsgaar­d-andersen fulgte på de neste plassene på toppscorer­listen med fem og tre nettkjenni­nger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway