Lister

Tok penger, men ingen blomster

- Av Lars Erik Larsen

Tyver brøt seg inn Grønhaug Blomster i Vanse natt til fredag 40005000 kroner i kontanter. Det var eier Steinar Heskestad som oppdaget innbruddet da han kom på jobb fredag morgen.

– De hadde først brutt opp en dør og så hadde de knust vinduet på de to neste dørene for å ta seg inn i butikken. Det er selvfølgel­ig aldri gøy når slikt skjer, sier Heskestad, som eier butikken sammen med sin onkel Finn Heskestad.

– Vi har hatt innbrudd tidligere, men det er heldigvis mange år siden sist. At noen føler et behov for å ødelegge og stjele for andre, det forstår jeg bare ikke. Heldigvis har de ikke fått med seg de største summene, sier Steinars far og styreleder, Paul Heskestad.

Ifølge Steinar Heskestad er kostnadene knyttet til ødeleggels­ene etter innbruddet større enn hva innbruddst­yvene fikk med seg i kontanter.

– Vi oppbevarer ikke store summer i butikken. De har derfor bare fått med seg 4–5.000 kroner. Det blir dyrere å fikse opp i alt som de har ødelagt.

Blomsterfo­rretningen har anmeldt forholdet til politiet. Som følge av innbruddet har Svein Olav Pedersen, sekretaer i Farsund og Lista Handelssta­nd, sendt ut en e-post til alle medlemmene hvor han spør om andre har opplevd noe tilsvarend­e og om noen har fått inn store summer med mynter det siste døgnet.

– Jeg har foreløpig ikke fått noe respons, forteller han til Lister lørdag morgen.

 ??  ?? Ifølge eier Steinar Heskestad tok innbruddst­yvene seg inn rett under butikkskil­tet på bildet.
Ifølge eier Steinar Heskestad tok innbruddst­yvene seg inn rett under butikkskil­tet på bildet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway