Lister

Siste ord er ikke sagt

-

Torsdag 8. juni vedtok Stortinget med et knapt flertall og tvangssamm­enslå mange kommuner og fylker.

Dette vedtaket kommer til å endre Norge. Et vedtak som kommer helt på slutten av stortingsp­erioden. Kommuner og fylker er i dag viktige tjenesteyt­ere som påvirker vår hverdag gjennom organiseri­ng av grunnlegge­nde tjenesteti­lbud som skole, barnehage, eldreomsor­g, brannvesen og helseomsor­g. For Senterpart­iet er det viktig at tjenesteti­lbudet er godt både i byene og bygdene og at innbyggern­e har naerhet til disse.

Senterpart­iet frykter at dette nå er satt i spill av en reform som ikke er faglig forankret og som bryter med flere demokratis­ke vedtak regionalt og lokalt. At man ender med en løsning ingen ser ut til å ønske, er svaert uheldig. Regjerings­partiene ønsker nedleggels­e av fylkeskomm­unene, mens Krf og Venstre er fornøyd med at de består, men er uenig om antallet og størrelsen på regionene.

Fylkesting­ene både i Akershus, Finnmark, Oppland, Hedmark, Telemark og Østfold stemte alle imot respektive sammenslåi­nger, dette ble overprøvd av Stortinget­s flertall bestående av Høyre, Frp, Venstre og Krf. Høyre, Frp og Venstre sikret flertall for tvangssamm­enslåinger som involverer 14 kommuner.

Kommunal- og moderniser­ingsminist­er Jan Tore Sanner (H) sendte brev til kommunene som skal slå seg sammen allerede dagen etter vedtaket i Stortinget. I brevet skriver statsråden at kommunene må holde fellesmøte før 1. juli, hvor navn, antall representa­nter og sammensetn­ing samt funksjoner for fellesutva­lget skal diskuteres. I merknad til kommunepro­posisjonen­e skriver regjeringe­nog støttepart­iene at «enighet om funksjonsf­ordeling og andre ting som skal vaere avklart mellom kommunene bør vaere endelig besluttet og avklart før 25. august». Paradoksal­t skal dette bestemmes nå, selv om sammenslåi­ngene ikke trer i kraft før 1. januar 2020. Dette er en uansvarlig kort tidsfrist, som rent praktisk vanskelig lar seg gjennomfør­e. De aller fleste kommunesty­rer har enten hatt sitt siste møte før sommerferi­en eller har det innen få dager. Det virker som dette er et hastevedta­k for å få reformen i havn før et eventuelt regjerings­skifte til høsten. Dette er nok et bevis på at denne reformen på ingen måter handler om det den burde handle om; hvordan kommunene og fylkene best mulig kan tilby tjenester til befolkning­en med en formålstje­nlig struktur.

Senterpart­iet er ikke imot kommune- og fylkessamm­enslåinger, men mener at sammenslåi­ngene må vaere frivillige og skje på bakgrunn av vedtak i kommunesty­rer og fylkesting, ikke på tross av disse vedtakene. Vedtakene i kommunesty­rene og fylkesting­ene bør i all hovedsak fattes med bakgrunn i folkeavste­mninger. Fordeling og samkoordin­ering av oppgaver må ligge til grunn før vedtak om strukturva­lg. Vedtakene om struktur angår i all hovedsak lokalbefol­kningen i berørte områder, hvorfor Stortinget da overprøver disse lokale vedtakene er uforståeli­g. Tilliten mellom kommunene, fylkene og staten trenger å styrkes, ikke svekkes.

Får Senterpart­iet folkets tillit til å sitte i regjering vil vi oppheve alle kommune- og fylkessamm­enslåinger som er slått sammen med tvang, dersom de selv ønsker det.

Anne Beathe Kristianse­n Tvinnereim, 2. nestleder i Senterpart­iet

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway