Lister

– Kan absolutt ta steget

Treneren skryter av 18-årige August etter Start-kampen

- Av Olav Hoel

Lyngdal-trener Tore Kristensen trekker frem August Nissen Dragland som en av lagets bedre spillere mot Start. Selv er 18 åringen usikker på hvor langt han vil nå.

– August er bra han, og står en god kamp. Han kan absolutt ta steget, men han må ville det og vaere bestemt. Det er bare å se på de andre lyngdalsgu­ttene som har gått ut i den store verden. De har lagt ned jobben som må til, så det er i August sine hender, sier han.

Dragland selv er mer usikker på fotballfre­mtiden.

–Jeg spiller bare for gøy, og ikke noe mer enn det. Jeg trives her i Lyngdal, og har ingen ambisjoner om å spille for andre klubber på et høyere nivå, sier Dragland.

Tøff treningska­mp

Klubben har gjennom flere år fostret frem flere gode fotballspi­llere, og treneren føler det gror godt i klubben fortsatt.

– Vi ser jo at de unge som kommer fra juniorlage­t og de som er i A-stallen at det er mange som har tatt store steg. Det er bare å fortsette å stå på, sier Kristensen. Men mot Start i fredagens treningska­mp fikk laget det tøft, og de gule og svarte fra Kristiansa­nd ga seg ikke før det stod 1–8 på lystavlen på Lyngdal stadion. Men 18-åringen synes det var fin opplevelse å spille mot et av topplagene i Obos-ligaen, tre nivåer høyere enn hva Lyngdal spiller på til daglig.

– Det var gøy. Man kjenner at det er et høyere nivå enn vi er vant til, sier Dragland.

I 1. omgang fikk han i oppgave å passe på Dennis Antwi, som scoret de tre første målene for bortelaget. Til 2. omgang byttet Start ut hele laget, og han fikk Lasse Sigurdsen å passe på, som først scoret på overtid.

– De er gode dem, og noe annet enn de vi spiller mot til vanlig. Men det er moro å spille mot et bedre lag og se hvordan nivået er, sier Dragland.

– Hvordan føler du at du taklet overgangen selv?

– Man merker jo at alt går mye fortere enn man er vant til, men det gikk greit, sier Dragland.

– Fikk ikke fred

Lyngdal-treneren var naturlig nok klar over at fredagens motstander på papiret skulle vaere noen hakk bedre enn hans eget lag.

– Men de var kanskje litt mer skjerpet enn jeg hadde håpet på. Hele gjengen var påskrudd og presset oss. Vi fikk ikke fred, så all honnør til dem for det. Samtidig ser vi hvor lista ligger, og ser hva vi må laere. Det er små marginer hvor et godt mottak og en god pasning gjør sidemannen god. I tillegg utnytter de det når vi ikke er helt med, sier Kristensen.

Kampen kom i stand i forbindels­e med overgangen til Mathias Rasmussen fra Lyngdal til Start for noen år tilbake. Selv om Rasmussen selv ikke lenger spiller for noen av klubbene, var Lyngdal-leiren glad for besøket.

– Det er gøy at de kommer og tar det seriøst og skikkelig. Vi kan ikke legge oss opp i resultatet. Jeg ser mer at det er de som er gode enn at vi er dårlige, sier Kristensen.

– Hva tar du med deg fra denne kampen?

– Det er at vi har noe å laere i tillegg til at det er en gøy opplevelse, sier Kristensen.

Man kjenner at det er et høyere nivå enn vi er vant til. AUGUST NISSEN DRAGLAND

 ??  ?? August Nissen Dragland får skryt av treneren etter fredagens kamp mot Start. Her er han i duell med Starts Lasse Sigurdsen.
August Nissen Dragland får skryt av treneren etter fredagens kamp mot Start. Her er han i duell med Starts Lasse Sigurdsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway