Lister

Javel ...

- Av Siw Eline Holmen

«Jeg kan bli veldig forbanna når jeg tenker på hva som skjer politisk i både Norge og resten av verden»

Maria Refsland jobber med å booke for Fjellparkf­estivalen, og er ellers engasjert i både ølbrygging og feministfo­rening.

– Hva gjør du på fritiden?

– Jeg booker for Fjellparkf­estivalen, så jeg styrer mye med det. I tillegg er jeg leder i Framtiden i våre hender i Ås og aktiv i en feministfo­rening for studenter. Jeg bor på et tun i Ås, og der brygger vi i kollektive­t øl og dyrker en grønnsaksh­age. Ellers er jeg med venner og prøver å vaere mye ute.

– Hva gjør deg glad?

– Å vaere ute i naturen med fint vaer og jordbaer med noen jeg liker. Sjøen gjør meg også glad, enten jeg er i båt, ser på den eller bader. Også er jeg veldig glad i musikk og festival da, så jeg er veldig glad under Fjellparkf­estivalen. Ellers blir jeg veldig glad når folk er greie og er fine mennesker.

– Hva gjør deg sint?

– Jeg kan bli veldig forbanna når jeg tenker på hva som skjer politisk i både Norge og resten av verden. Det går jo skikkelig til helvete på så mange områder, og folk som ikke har peiling på hva de snakker om får sitte og styre landet i helt feil retning. For eksempel at vi skal lete etter olje til vi koker planeten, når vitenskape­n viser at det kan vi jo ikke gjøre om vi skal ha et levelig miljø. Jeg blir også veldig sur av det rådende synet på kjønn og seksualite­t. Ellers gjør folk som bare tenker på seg og sitt og ikke tar hensyn meg også sint og sur.

– Hva slags musikk liker du?

– Jeg har en ganske sprikende musikksmak. Jeg er så heldig å vaere velsignet med en evne til å like veldig mye forskjelli­g. Alt fra skikkelig angstfylt punk ala Matriarkat­et, til nydelige sommertone­r med Amason og Dungen, til klassiske P1-hits som «Floden» Alder: 23 år

Sivilstatu­s:

Bosted: Ås

Yrke: 6WXGHRHR ELRORJL Så 10%8 Livsmotto: 6DPPHQ PHG HQ ÁRWW GDPH YOLO

av Bjørn Eidsvåg og Elvira Nikolaisen. Maidavale er også en favoritt for tiden, og de spiller jo klassisk bluesrock. Så sjangermes­sig spenner det vidt. Også jeg «Lush Life» av Zara Larsson. Det er så mye bra musikk. Helt ellevilt.

– Har du en favorittap­p?

– Ville nok tatt med dama da.

elsker

–Jeg digger Instagram. Det er bare å innrømme det.

– Hvem ville du ha reist sammen med på ferie til en øde øy?

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway