Lister

Fortsatt milliontap

Store underskudd for Fjordhotel­lene i Lister

- Av Lars Erik Larsen

Både Farsund Fjordhotel­l og Maritim Fjordhotel­l gikk med nye millionund­erskudd i 2016.

Andersen Holding, som eier hotellene, hadde i fjor tapt totalt 26 millioner kroner før skatt på de to hotellene Farsund Fjordhotel­l og Maritim Fjordhotel­l de siste fem årene. 2016-regnskapet viser også røde tall.

I Farsund er det 1,4 millioner kroner i underskudd før skatt, mens hotellet i Flekkefjor­d har 2,9 millioner i minus.

Bedring i Farsund

Underskudd­et i Farsund er likevel en klar forbedring fra 2015 da underskudd­et før skatt var på hele 4,1 millioner kroner.

Hotellet i Flekkefjor­d har et underskudd på 400.000 kroner mer enn i 2015 da regnskapet viste 2,5 millioner kroner i minus før skatt.

Omsetninge­n på de to hotellene i Farsund og Flekkefjor­d var på henholdsvi­s 11,4 millioner og 13,9 millioner.

Ingen kommentar

Lister har vaert i kontakt med eier Per Gunnar Andersen. Han ønsker ikke å kommentere saken utover at de har foretatt de nødvendige grep for å få positive tall.

I fjor sa han dette til Lister: – Det er ikke lett å drive hotell, men grepene vi har foretatt den senere tiden er i ferd med å gi resultater. Vi har ansatt nye hotellsjef­er både i Farsund og i Flekkefjor­d, og foretatt en del investerin­ger. Økonomisk ser vi at resultaten­e vil bli bedre i år sammenlign­et med fjoråret.

Det er ikke lett å drive hotell. PER GUNNAR ANDERSEN

 ?? FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS ?? Farsund fjordhotel­l gikk mye bedre i 2016 enn året før, men det ble likevel millionund­erskudd.
FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS Farsund fjordhotel­l gikk mye bedre i 2016 enn året før, men det ble likevel millionund­erskudd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway