Lister

På tråden

-

Sint, sur, fornøyd eller opprørt? Fortell oss hva du har på hjertet. Ring oss på telefon 38 39 50 24 mellom kl. 09.00 og kl. 21.00, eller send en e-post til redaksjon@lister24.no.

Høst

på Borhaug har sendt oss følgende ytring per epost:

– Galaterbre­vet 6,7-9. Gud har en rett tid for alt du sår. Gud har en timeplan for hvert eneste frø vi sår, men den er ikke alltid den samme som vår. I blant betyr «rett tid» en snarlig høst. I blant betyr det en høst som ligger årevis frem i tid – kanskje et helt liv. Det er likevel tre ting vi kan regne med. For det første vil Gud sørge for at det blir en høst av det vi sår. For det andre er Gud aldri for tidlig eller for sent ute. Han lar alltid høsten komme i rett tid og til det beste for oss. For det tredje vil høsten bli av samme natur som såkornet: Godt såkorn fører til en god høst, dårlig såkorn til en dårlig høst. Hva skal vi gjøre mens såkornet vokser? 1) Unngå å bli motløs. 2) Bestem deg for å holde troen levende og aktiv. ) 3) Gi og fortsett å gi, elsk og fortsett å elske. Høsten kommer garantert. Fortsett å leve i forventnin­g. Så noen ord fra 1 Peter 1,24-25: «For alt kjød er som gress, og all menneskeli­ghet som blomsten på gresset. Gresset visner og dets blomst faller av. Men Herrens ord varer til evig tid. Og dette er det ord som ble forkynt til dere ved Evangeliet.» En god sommer til alle lesere.

Manntallet

fra Lyngdal har sendt følgende e-brev til redaksjone­n:

– I avisen Lister av 17. juli, minner Lyngdal kommune oss om å sjekke at vi står oppført i manntallet. Det fikk meg til å tenke på en av mine mange prestehist­orier som lyder slik: For mange år siden, i de såkalte gamle dager, så var det slik at når man kom med de nyfødte til presten for å bestille dåp, så var det også prestens ansvar å føre barna inn i manntallet. Det var en mann som hadde båret hele ti barn til presten og nå kom han med det ellefte, men denne gangen var det hans første barnebarn. Presten var litt uoppmerkso­m og fikk ført inn det ellefte barne som hans, i manntallet. Nå var det slik at hadde man ført feil, så kunne man ikke viske ut eller stryke over osv., nei man måtte henvise til rettelse på neste side hvor presten skreiv: «Det ellefte barn skylles kun en glipp fra min side».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway