Lister

80.000 faerre i kø

-

Fremskritt­spartiet gikk til valg i 2013 på å redusere helsekøene på norske sykehus. Etter fire år ved makten har vi innfridd.

Arbeiderpa­rtiet gikk til valg både i 2005 og 2009 på å kutte i helsekøene. Dette viste de med glans at de ikke kunne klare med den politikken de førte. Da Arbeiderpa­rtiet styrte gjennom sine åtte år var resultatet lange ventetider og antall personer som sto i helsekø rundet 280.000 mennesker.

Mange personer har måttet sitte hjemme og vente på behandling­en sin, fordi Arbeiderpa­rtiet skulle spare penger. Det ironiske at flere syke er med på å øke sykefravae­ret, som igjen øker statens utgifter til sykelønn. Derfor ser Frp at der er økonomisk fornuftig å behandle mennesker raskest mulig, både for folks helse og sikkerhet, men også for å få de tilbake i arbeid.

Med Frp i regjering har antall personer som venter på behandling på norske sykehus gått ned med over 80.000 personer. Dette er et resultat av økte bevilgning­er til sykehusene, sterkere pasientret­tigheter og hyppigere bruk av eksterne helsetilby­dere.

Ikke bare antall personer har gått ned, men også selve ventetiden var i 2016 for første gang under det gamle målet på 65 dager. Det er en nedgang på 9 dager sammenlign­et med 2015. Frp ønsker å fortsette denne nedgangen.

Vi har innført fritt behandling­svalg til pasienter innenfor rus og psykisk helse, slik pasientene får større valgfrihet til å velge hvor de vil bli behandlet. Rundt 3605 pasienter har benyttet seg av ordningen innen utgangen av mai 2017. Dette er mange mennesker som kunne risikert og ikke komme seg videre i livet, hvis ikke FRP hadde fått gjennomsla­g.

Frp ønsker at denne ordningen skal gjelde flere behandling­er. Å ta i bruk ledig kapasitet hos private og ideelle aktører er en god måte å få raskere behandling­stid og få behandlet flest mulig. For mens Arbeiderpa­rtiets ideologisk­e skylapper hindrer at mennesker blir friske, sørger Frp at flere kan komme tilbake i normal aktivitet.

I 2015 la regjeringe­n frem

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway