Lister

Visepopsan­ger spiller på Paulsens Hotell

- Av Siw Eline Holmen

«Løvlands allé på hotell» er navnet på en liten hotellturn­é på Sørlandet som skjer i disse dager.

Det er artisten Løvlands allé som skal gjøre spillejobb­er på flere steder på Lister. Turnéen startet mandag 17. juli på Maritim hotell i Flekkefjor­d, og gikk deretter til Rosfjord Strandhote­ll tirsdag 18. juli. I kveld står Paulsens Hotell i Lyngdal for tur.

Til høsten går Andersen inn i studio for innspillin­g av ny plate som gis ut i 2018, og flere av de nye låtene vil bli fremført på turnéen.

Tor Egil Vaule Andersen, som står bak Løvlands allé, har vokst opp på Evje i Setesdal. Artistnavn­et Løvlands allé er etter Jørgen Løvland som kom fra samme sted, og var Norges første utenriksmi­nister. Andersen oppgir å vaere inspirert av blant annet Vamp, Jan Eggum, Sigvart Dagsland og Alf Prøysen.

Høsten 2012 satte Løvlands allé sitt avtrykk i norsk musikkliv med låten «Riket i to», som fikk sin anerkjenne­lse gjennom listing på flere norske radiokanal­er. Låten fikk blant annet en A-listing på NRK P1, og debutalbum­et «Små fortelling­er om du og eg» førte til et arbeidsrei­sestipend til Firenze av Tekstforfa­tterfondet. I 2012 kom Løvlands allé ut musikkvide­oen ”Riket i to”, som mange omtaler som et postkort fra Norge, og hvor innspillin­gen foregikk over et helt år. Løvlands allé fikk enda en listing med singelen «Høg himmel» på NRK P1 i 2015.

 ??  ?? Tor Egil Vaule Andersen, alias Løvlands allé, spiller på hotell i Lister.
Tor Egil Vaule Andersen, alias Løvlands allé, spiller på hotell i Lister.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway