Lister

Tilfreds med tiltale

Politiet mener Lister-mann sjikanerte diakon og offentlig ansatte

- Av Malene Sørensen Lundberg

– Når du ser på saken i helhet erklaerer jeg meg ikke skyldig, sier den 57-årige Listermann­en som står tiltalt for grove påstander.

Mannen står tiltalt for skremmende og plagsom oppførsel og annen hensynsløs adferd mot tre barneverns­ansatte, en diakon og en helsesøste­r i distriktet, som Lister24 skrev om i mai.

Men selv forteller han til Lister24 at «dette bare er begynnelse­n».

Hendelsene som nå skal opp i retten, skjedde i perioden juni 2014 til og med februar 2017. Ifølge tiltalen har han oppsøkt helsesøste­r på arbeidspla­ssen med kaktus og kort hvor hun ble bedt om å si opp sin stilling. Barneverns­ansatte ble også identifise­rt med navn på Facebook med krenkende meldinger, som:

«(Fornaermed­es navn). Du må vaere det naermeste man kommer om man vil se et levende eksempel på en mislykket abort. Dessuten ligner du på en ekkel mann.»

Angrer ikke

Til Lister24 uttrykker tiltalte at han ikke angrer på innleggene og står for det han har skrevet.

– Tiltalen dreier seg grove påstander mot diakonen, helsesøste­r og barneverns­ansatte. Hva tenker du om disse innleggene du har postet? Synes du det er greit?

– Hvis du setter det i sammenheng med ting som har skjedd, så må de regne med å få ting tilbake, sier den tiltalte Lister-mannen.

– Du sier «ting som har skjedd». Hva tenker du på da?

– Vi har en annen sak gående, en barneverns­sak som er ferdig, utdyper han, og refererer til barneverns­saken om eget barn.

Måtte sykemeldes

Diakon Jan Kåre Hananger er en av de fornaermed­e som mottok grove og krenkende påstander fra februar 2016 til april 2017.

Tiltalte hevdet at diakonen

Grunnen til at jeg har holdt på er for å skape debatt og blest om barneverne­t, om måten de jobber på. TILTALT 57-ÅRING

hadde begått seksuelle overgrep mot mindreårig­e, identifise­rte Hananger med bilde, arbeidsste­d og virke. Som følge av innleggene på Facebook har Hananger opplevd å bli skjelt ut på gaten av ukjente, samt kalt «jaevla pedofil».

Lister24 har ikke lykkes i forsøket på å komme i kontakt med Hananger for kommentar.

Til Faedreland­svennen uttalte diakonen at det har vaert en tung tid:

– De feilaktige påstandene tiltalte har slengt mot oss er det verste en mann kan få på seg, spesielt når jeg kun har forsøkt å vaere til hjelp. Jeg synes det er en tydelig markering fra statsadvok­atene at de nå setter ham under tiltale, dette gir endelig en mulighet til å få slutt på trakasseri­ngen.

Vil til retten

Den tiltalte 57-åringen forteller at han ser positivt på at saken omsider har kommet for retten.

–Jeg er helt tilfreds med at det er en tiltale, for hvis det er veien å gå for å komme i en rett og belyse saken, er det kanskje rette veien å gå. Jeg er ikke lei meg for at jeg er tiltalt.

– Er det et av motivene dine bak innleggend­e; at noen skulle fange det opp og ta det til retten slik at du får belyst saken din?

– Grunnen til at jeg har holdt på er for å skape debatt og blest om barneverne­t, om måten de jobber på. Det er mer enn en side til denne saken. Men det er for tidlig å si noe mer. Dette er bare begynnelse­n.

Saken er berammet ved Lister tingrett 21. og 22. september.

 ?? FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS ?? Saken mot den tiltalte 57-åringen fra Listerregi­onen er berammet ved Lister tingrett 21. og 22. september.
FOTO: SVEIN MORTEN HAVAAS Saken mot den tiltalte 57-åringen fra Listerregi­onen er berammet ved Lister tingrett 21. og 22. september.
 ?? FOTO: JON-ARE Å MLAND ?? Diakon Jan Kåre Hananger forteller at tiltalte slengte ut de verste, feilaktige påstandene en mann kan få på seg. Bildet er tatt i en annen sammenheng i 2011.
FOTO: JON-ARE Å MLAND Diakon Jan Kåre Hananger forteller at tiltalte slengte ut de verste, feilaktige påstandene en mann kan få på seg. Bildet er tatt i en annen sammenheng i 2011.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway