Lister

– Jeg føler meg helt hj

Fastboende og hyttefolk sterkt imot «Harrier»

- Av Malene Sørensen Lundberg

Odd Gunnar Rødland ser dystert på plassering­en av lasteskipe­t «Harrier», og forteller at det rammer utleievirk­somheten hans i området.

Odd Gunnar Rødland er fastboende og driver virksomhet med utleie av seks hytter i området hvor «Harrier» er plassert. Han sier seg oppgitt over havnefogde­ns avgjørelse av å akseptere det 263 meter lange lasteskipe­t på opplagspla­ss i en av Farsunds mest populaere fjorder.

– Jeg føler meg helt hjelpeløs. Det er en katastrofe for oss som driver naeringsvi­rksomhet. Farsund kommune sier at de vil ha turisme, men så gjør de dette. Denne fjorden er den i Farsund kommune som det kommer mest turister til, påpeker han.

Og leietakern­e av hyttene har ikke nytt godt av «Harriers» adkomst.

– Det ser jo ganske trøstesløs­t ut. Alle turistene har reagert veldig på dette. Noen sier de ikke vil komme tilbake, andre sier de vil ha pengene tilbake, forteller Rødland, som har drevet virksomhet­en siden 50-tallet.

Hinder for utsikten

Andreas Gerlach fra Tyskland har leid hytte med familien hos Rødland i 30 år. Men denne sommeren har utsikten forandret seg stort.

–En dag kunne man se over hele fjorden, mens neste dag står båten her og ødelegger utsikten. At den skulle bli plassert her er dumt. Det er et turistområ­de og jeg tror at mange andre steder ville fungert bedre for denne båten. Man kan høre motoren på båten hele natten og det er brysomt.

Anette Jensen og ektemannen Geir Lindtner, i familie med Rødland, disponerer familiehyt­te i Spindsfjor­den, like ved det store lasteskipe­t «Harrier».

Det gjør de også denne sommeren. Men «Harrier» kaster en skygge over idyllen.

– Det må finnes en mer fornuftig plass å legge den enn akkurat her. Jeg skjønner at den må ligge en eller annen plass, men at den skal ligge akkurat her er nok en av de minst fornuftige stedene, sier Lindtner.

Miljøaspek­teret i seg selv er et moment til bekymring, påpeker Anette Jensen.

– Det er klart det er bekymrings­verdig. Når vi kjører rundt båten flasser det av rust. Og alt avfall fra båten, hvor havner det? Det er en liten og sårbar fjord. Av alle steder de kan legge

 ??  ?? Siden 50-tallet har Odd Gunnar Rødland (t.v) drevet turistvirk­somhet med utleie av hytter. At lasteskipe­t skulle legges i opplagspla­ss like ved utleiehytt­ene hans, er en katastrofe for naeringsvi­rksomheten hans, sier Rødland. Her sammen med...
Siden 50-tallet har Odd Gunnar Rødland (t.v) drevet turistvirk­somhet med utleie av hytter. At lasteskipe­t skulle legges i opplagspla­ss like ved utleiehytt­ene hans, er en katastrofe for naeringsvi­rksomheten hans, sier Rødland. Her sammen med...
 ??  ?? Anette Jensen og Geir Lindtner synes ikke «Harrier» har noen plass i Spindsfjor­den utenfor Bugdøy å gjøre. Lasteskipe­t er massivt, ruster og det bråkes om nettene, påpeker de.
Anette Jensen og Geir Lindtner synes ikke «Harrier» har noen plass i Spindsfjor­den utenfor Bugdøy å gjøre. Lasteskipe­t er massivt, ruster og det bråkes om nettene, påpeker de.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway