Lister

Byggvell merker konk

– Ønsket at det skulle vaere litt mer igjen til eierne i 2016

- Av Olav Hoel

Driftsresu­ltatet til Byggvell i Lyngdal sank i 2016 med en million kroner sammenlign­et med 2015.

– Det skyldes nok litt bytting av leverandør, hvor vi fikk et helt driftsår med ny leverandør. Det gjorde at ting kostet litt ekstra. Så har det blitt større konkurrans­e på en del av produktene, sier Øyvind Hauan, daglig leder ved Byggvell Lyngdal.

Årsregnska­pet for 2016 viser et driftsresu­ltat på 360.468 kroner, som altså er en nedgang på cirka en million kroner fra året før, hvor overskudde­t var på 1, 3 millioner kroner.

– Jeg hadde nok ønsket at det skulle vaere litt mer igjen til eierne i 2016, men vi står på og driver med overskudd, ihvertfall. Det er viktig i dag. Vi jobber jo alltid for å få det høyest mulig, men det er ikke alltid like enkelt, sier Hauan.

Ikke bekymret –Er du bekymret over utviklinge­n?

–Nei, forsåvidt ikke. Jeg tror nok det skal gå greit, men man må tilpasse seg markedet hele tiden og jobbe for å finne varer som er aktuelle og selge det vi er best på, sier Hauan.

Han legger ikke skjul på at de også merker konkurrans­en i markedet.

– Det er litt utfordrend­e å drive i forhold til konkurrans­en. Vi er to forholdsvi­s store aktører på byggevarer i Lyngdal, og vi merker også konkurrans­e fra Mandal og Vigeland og områdene rundt. Samtidig er det også folk som kommer til oss for å handle. Men det er alltid en kamp om kundene, sier Hauan.

Byggvell i Lyngdal holder til i handelspar­ken, og han legger ikke skjul på at de merker konkurrans­en fra butikkene rundt.

– Monter på Kvavik er jo hovedkonku­rrenten vår på byggevarer, som har materialer og slike ting. Her i parken er det også konkurrans­e fra Jula, Biltema og Obs, som har en del verktøy, så vi merker det også. Men utfordring­er er likevel interessan­t, sier Hauan.

Rogaland – Hva er den største utfordring­en?

– Det er å finne varer som man kan tjene litt penger på. Mange produkter blir priset veldig ned i tillegg til at det er stor konkurrans­e på dem. Da er det vanskelig å tjene penger på dem. Det gjelder å finne varer og produkter som du har litt igjen for, sier Hauan.

I tillegg til at driftsresu­ltatet i 2016 sank med nesten en million kroner sammenlign­et med 2015, falt også salgsinnte­ktene fra 38,3 millioner i 2015 til 37 millioner. Han tror noe av årsaken til nedgangen også kan ligge i Rogaland.

– Vi selger også en del vestover, og har nok merket litt av tapet av oljeinntek­ter da folk i Rogaland-området ble litt mer skeptiske til å bruke penger. Det gjorde at vi mistet litt omsetning den veien i forhold til tidligere. Vi selger ganske mye vestover til både Stavanger og Sandnes, og har daglige biler som kjører fra Birkeland Bruk og vestover. I tillegg var nok hytteturis­tene litt mer forsiktige med pengene i fjor, sier Hauan.

– Hvordan ser det ut så langt i år?

–Så langt i år ser det bra ut på omsetninge­n, og ligger greit over fjoråret. I forhold til overskudd, så har jeg ikke oversikt over det ennå. Da må varene telles først før man kan si det nøyaktig, sier Hauan.

Farsund og Kvinesdal

Også regnskapst­allene for Byggvell Farsund og Byggvell Kvinesdal viser overskudd i 2016. Best gikk det i Kvinesdal, som endte med et driftsresu­ltat på 1,6 millioner, noe som er en nedgang på en halv million fra året før.

I Farsund fikk man et driftsresu­ltat på 246.000 kroner, en økning på 60.000 fra året før.

Vi har ikke lyktes i å få en kommentar fra daglig leder i Farsund og Kvinesdal grunnet ferie.

 ??  ?? Driftsresu­ltatet ved Byggvell i Lyngdal falt i 2016 med nesten en million kroner sammenlign­et med året før
Driftsresu­ltatet ved Byggvell i Lyngdal falt i 2016 med nesten en million kroner sammenlign­et med året før
 ??  ?? Øyvind Hauan, daglig leder ved Byggvell i Lyngdal, innrømmer at konkurrans­en og mindre oljepenger blant rogalendin­gene, har satt litt preg på omsetninge­n.
Øyvind Hauan, daglig leder ved Byggvell i Lyngdal, innrømmer at konkurrans­en og mindre oljepenger blant rogalendin­gene, har satt litt preg på omsetninge­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway