Lister

– Tallene sier vel sitt

Farsund Offshore sliter i motvind

- Av Lars Erik Larsen

Til tross for at omsetninge­n er halvert og selskapet har nytt millionund­erskudd, garanterer daglig leder i Farsund Offshore videre drift.

I løpet av to år har omsetninge­n på Farsund Offshore AS gått fra 25,1 millioner kroner i 2014 til å ligge på 5,3 millioner kroner i 2016. Overskudde­ne i 2013 og 2014 på henholdsvi­s 1,9 millioner og 3,9 millioner kroner er erstattet med tap på 2,4 millioner kroner i 2015 og 1,4 millioner før skatt i 2016.

– Tallene sier vel egentlig sitt, erkjenner daglig leder, Are R. Abrahamsen, som eier selskapet sammen med sin bror Rune Abrahamsen.

Oljekrisen

Abrahamsen la i fjor ikke skjul på at oljekrisen hadde truffet selskapet hardt og brutalt i 2015. Dette fortsatte inn i 2016 også.

– Det ble nok enda tyngre enn vi hadde trodd. Men nå ser vi en bedring så langt i 2017, sier han og fortsetter:

–Omsetninge­n vil nok kanskje falle enda mer i år, men tallene, om utviklinge­n fortsetter til høsten, vil gå i pluss. Det er det vi jobber mot.

– Ingen konkurs – Frykter du konkurs?

– Nei, det gjør jeg ikke. Det er ikke snakk om konkurs. Jeg er sikker på at dette firmaet vil eksistere i mange år til. Vi har blant annet rettet mer fokus på jobber på land og ser en positiv utvikling her. I tillegg ser vi nå økt aktivitet innen offshore og vi registrere­r at bransjen nå ser mer positivt på markedet.

Da Farsund Offshore gikk som aller best, hadde selskapet 18 ansatte. Nå er tallet nede i fem.

–Noen har vi måtte si opp, mens andre har funnet seg jobb andre steder, sier Abrahamsen.

Lange kvelder

Lønnskostn­adene i selskapet har gått fra 12 millioner kroner i 2014 til 4,6 millioner i 2016. Egenkapita­l har sunket fra 3,9 millioner til 203.000 kroner i samme periode. Daglig leder legger ikke skjul på at det har vaert tøffe år som sjef.

–Det er en del av gamet at det går opp og ned, men det er aldri moro når alt står på som verst. Det har vaert mange lange kvelder de siste to årene, sier han.

– Nå ser det heldigvis som at vi kommer gjennom det, legger han til.

 ?? FOTO: CECILIE NILSEN ?? Tøffe tider på brødrene Abrahamsen i Farsund Offshore AS. De ser likevel lyst på fremtiden.
FOTO: CECILIE NILSEN Tøffe tider på brødrene Abrahamsen i Farsund Offshore AS. De ser likevel lyst på fremtiden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway