Lister

Festival på gefylen

- Av Hedda Ovidia Stølen

Allerede torsdag kveld er det tid for årets Fjellparkf­estival i Flekkefjor­d, og arrangøren­e selv mener at de ligger så godt i rute at det naermest blir mistenkeli­g.

– Det er nesten sånn at man blir redd for når problemene skal oppstå, forteller Maria Refsland, som er bookingans­varlig for Fjellparkf­estivalen, en rockefesti­val på tre dager som finner sted i, som navnet tilsier, Fjellparke­n i Flekkefjor­d. Det er dagen før festivalst­art og hun, sammen med festivalle­der, Erlend Mjelde Hanssen, og flere andre frivillige oppe i parken og gjør klare de siste tingene. Alt av forberedel­ser er så i rute at arrangøren­e selv nesten blir mistenksom­me. Det er imidlertid veldig mulig det er på grunn av at de begge er godt rutinerte etter flere år i tjeneste.

– Dette er mitt niende år som festivalle­der, forteller Hanssen.

– Og jeg har vaert med i fire år, så jeg er jo nesten nybegynner i forhold, smiler Refsland. Det ser foreløpig ut til at årets festival blir den siste som leder for Hanssen.

– Jeg kommer så klart til å vaere med videre, men nå er jeg så stein gammel at noen unge må få lov til å ta over, mener han. Erstattere ser han ikke på noe som problem å skaffe.

– Dette året har vi utrolig mange unge frivillige, helt ned til åttendekla­ssealder. Det er god å vite, for da vet man at festivalen vil leve videre enda lengre.

FJELLPARKF­ESTIVALEN er nemlig Norges lengstleve­nde rockefesti­val, og har siden oppstart i 1982 blitt arrangert hver eneste år. I alle disse 36 årene har festivalen blitt arrangert og drevet av frivillig ungdom, som ordner alt fra booking, promoterin­g, lyd, lys og dekorasjon. – Fjellparkf­estivalen har vaert med på å definere hele min ungdom, og det er det folk kjenner meg som. Han fra Fjellparke­n, fortsetter Hanssen.

– Festivalen bruker vi hele året på å planlegge, og det er det hele sommerferi­en til de frivillige går til, forteller han.

FOR HVERT ÅR har festivalen et nytt «slagord» som er med på å bestemme temaet til arrangemen­tet. Inspirasjo­nen til disse slagordene kommer som regel fra ting som skjer eller blir sagt på tidligere festivaler. I fjor var det «Blåbaer & Råkkenroll» som var temaet. Dette ble bestemt etter et sitat fra en seksåring på festivalen i 2015, som mente at «mine to favorittin­g i verden e blåber å råkkeråll!». Årets festival har fått tittelsetn­ingen «På gefylen». – Å ta noe på gefylen betyr å gjøre ting litt sånn ca, som når du baker en kake og bare gjetter deg frem til hvor mye mel om sukker som skal oppi. Litt slingrings­monn på vaere lov når man arrangerer festival, mener Hanssen. Også dekoren på festivalom­rådet følger samme tema.

 ??  ?? Fra torsdag og utover helgen duker det for Fjellparkf­estivalen for 36. år på rad.
Fra torsdag og utover helgen duker det for Fjellparkf­estivalen for 36. år på rad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway