Lister

Kristen country på plate

- Av Karoline Johannesse­n Litland

«Gå i tro» er navnet på Justifieds aller første plate som ble lansert 6. juli.

– Vi har fått en del tilbakemel­dinger, og til nå har de bare vaert positive, forteller Karl Arthur Meland, som er gitarist i bandet som ble stiftet i 2013, hjemmehøre­nde i de indre bygder i Vest-agder.

Navnet på bandet, «Justified», betyr rettferdig­gjort, og bandet ønsker å få frem at alle som har tatt imot det kristne budskapet, er rettferdig­gjorte ved tro.

– Sangene på platen vår handler om evangeliet, Jesus og hva Han har gjort for oss. Vi ser på dette som vårt misjonsarb­eid og vårt bidrag til Guds rike, fortsetter han.

SAMMEN MED søsteren og hovedvokal­ist i bandet, Oline Meland, har han skrevet alle sangene på platen selv. Tekstene handler om prøvelser og gleder man møter på i livet, og Oline kan fortelle at sangene er skrevet over en lengre tidsperiod­e.

– Jeg har jobbet med sangene i mangfoldig­e år. Karl Arthur er nok mer slik at han kan sette seg ned en kveld og skrive ferdig en sang, men det kan ikke jeg, og egentlig syns jeg det er ganske vanskelig å skrive gode sanger, meddeler hun.

De fleste sangene er på norsk, men én av de ti sangene på platen er skrevet på engelsk. At de fleste sangene er skrevet på norsk, mener hun gjør uttrykket mer personlig.

– Jeg er veldig fornøyd med plata, sier hun.

Søskenpare­t forteller videre at målgruppen deres er bred, og at folk i alle aldre hører på den kristne countrypla­ten. Hvorfor bandet akkurat har lagt seg på countrysja­ngeren, er Karl Arthur litt usikker på.

– Men jeg tror kanskje det er fordi alle i bandet bare elsker country, svarer han og utdyper:

– Vi spiller både tradisjone­ll country og countryroc­k. Det er ikke så mange norske, kristne band innen countrysja­ngeren.

BANDET HAR medlemmer hjemmehøre­nde i Eiken, Konsmo, på Byremo og Evje. Det er konsertret­tet og har de siste årene opptrådt på kristne konserter og arrangemen­ter forskjelli­ge steder i området.

Platen, som ble sluppet 6. juli, fikk en god start da bandet holdt konsert på Solstrand i Lindesnes dagen etterpå. Siden har bandet holdt konsert i Sarons Dal og i Kvinesdal sentrum, og i august skal det spille på låvegospel på Uleberg i Hornnes. Utover det promoteres platen på sosiale medier og lignende, og muligens blir også sangene å finne på Spotify etter hvert. På spørsmål om det blir flere plater, svarer Karl Arthur:

– Justified fortsetter å spille, så det blir nok noe mer etter hvert, men jeg kan ikke helt si når tid vi kommer til å gi ut en ny plate.

 ?? FOTO: PRESSEFOTO ?? Justified har gitt ut sin alle første plate, «Gå i tro».
FOTO: PRESSEFOTO Justified har gitt ut sin alle første plate, «Gå i tro».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway