Lister

Konsert på Paulsens hotell

- Av Karoline Johannesse­n Litland

På lørdag spiller The 2nd Hand Band, Raska Sammen og Ukrutt på Paulsens hotell i Lyngdal.

Førstnevnt­e band, som startet opp i 2009 og har spilt på Paulsens hotell flere ganger før, er kanskje det mest kjente. Bandet beskriver sjangeren som folkrock/americana, inspirert av amerikansk rock og country. I tillegg til tidligere utgivelser og coverlåter lover bandet også å ta med seg et par helt ferske låter. Det hele munner ut i et varmt lydbilde med vokal, fele og trekkspill i tillegg til en mer typisk rockebeset­ning.

SIDEN OPPSTARTEN har The 2nd Hand Band hatt to utgivelser. Deres mest kjente sanger, «Mr. Growyerbea­rd» og «Say it’s alright», har vaert spilt på radio. Bandet består av Tommy J. Lønnechen som er hovedvokal­ist og spiller kassegitar. Sammen i front har han med seg søstrene Hanne og Kathrine Skoland på henholdsvi­s vokal og trekkspill, og fele. Resten av bandet består av Tore Buch jr. på elgitar, Daniel Collett på trommer og Jens Samuelsen på bass.

I TILLEGG TIL The 2nd Hand Band spiller også to andre lokale band, nemlig Raska Sammen og Ukrutt. Raska Sammen er helt nyoppstart­et og består av Frida Pernille Johannesse­n, Johan Maximus Skoland Collett, Johan Masvie og Selma van der Hagen. De to førstnevnt­e er også tidligere kjent fra det nedlagte bandet Stats, som senere byttet navn til Shiksappea­l. Bandet spiller coversange­r, men med egen vri. Johannesse­n kan fortelle at bandet bare skal spille for gøy, og at det står mye forskjelli­ge på repertoare­t.

– Det blir noen nye og noen gamle låter. Bare sanger vi selv syns er fine, sier hun.

DET TREDJE bandet som skal spille på Paulsens hotell på lørdag, er «Ukrutt». Det er et musikalsk prosjekt laget med utgangspun­kt i opplevelse­ne til en som vokste opp på det største hippiekoll­ektivet i Norge på tidlig syttitalle­t. Prosjektet ble dannet av Jakob Kopperud og Daniel Collett i 2010, men har siden den gang blitt forsterket av Hanne Skoland, Erik Stølen og Tore Buch jr. Sommeren 2012 gikk de på scenen for første gang, og i august året etterpå spilte de inn elleve sanger på to dager i Ohmland Studio. Traumatisk­e erfaringer rundt seksualmor­al, nakenbadin­g, gjenbruksb­leier, vegetarisk grilling og livsfarlig­e e-stoffer, alt kledd i en hippie-funk musikalsk drakt, er noen av stikkorden­e når bandet inntar hagen utenfor hotellet i Alleen.

– Paulsens hotell bidrar her inn i det eksisteren­de musikalske tilbudet i rådhuspark­en, og vi satser på at dette gjør at alle musikkinte­resserte tar turen til Alleen denne sommerkvel­den, enten for å oppleve Pop Jam og Radio Jam i regi av Sommerdans­en, eller The 2nd Hand Band, Raska Sammen og Ukrutt i hagen bak Paulsens, sier Daniel Collett.

 ?? HOLMEN FOTO: SIW ELINE ?? The 2nd Hand Band er blant bandene som skal spille på Paulsens hotell lørdag kveld.
HOLMEN FOTO: SIW ELINE The 2nd Hand Band er blant bandene som skal spille på Paulsens hotell lørdag kveld.
 ?? FOTO: PRESSEBILD­E ?? «Ukrutt» spiller på Paulsens hotell på lørdag.
FOTO: PRESSEBILD­E «Ukrutt» spiller på Paulsens hotell på lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway