Lister

Onkel og nevø stiller ut

- Av Olav Hoel

Førstkomme­nde lørdag åpner kunstnerne Tore Buch og Hans Buch Iversen sin første felles utstilling på Galleri Farsund.

– Det er helt topp å stille ut her i Farsund. Det har vaert mange kunstnere opp gjennom tidene som har skrytt veldig av Galleri Farsund, sier Tore Buch.

De har begge hatt egne utstilling­er både på Galleri Farsund og andre steder tidligere, men det er altså første gang de stiller ut sammen.

– Kunstnerge­net har ligget i slekten i mange hundre år, sier Buch.

– Vi har vaert på kollektivu­tstilling, men dette er første gang vi to stiller ut sammen. Det synes vi er veldig gøy, sier Buch Iversen og får støtte av onkelen.

MEN SELV OM kunstneryr­ket ligger til familien, maler de ikke de samme motivene.

– Tore har mer olje og akrylmaler­ier mens jeg har grafikk tresnitt, så det blir litt forskjelli­g, sier Buch Iversen.

I løpet av karrièren har Tore Buch vaert innom forskjelli­ge motiver, men har nå falt ned på kvinnen.

– Opp gjennom årene har det blitt slik at det går i perioder. Nå er jeg tilbake på å lage malerier med landskap og kombinere det med damer som figurer, så dette blir på en måte en ny serie, sier Buch.

Buch Iversen er derimot grafiker, og har blant annet med seg flere malerier av lokale motiver fra Farsund og Lista.

– Jeg er grafiker og driver med grafikk. Den første utstilling­en jeg hadde her på Galleri Farsund, hadde jeg tresnitt og linoleum. Etter det hadde jeg en lang periode med etsing. Nå har jeg derimot gått tilbake til tresnitt og linoleum, og jeg synes det er et veldig fint uttrykk. Forskjelle­n i år er at jeg ikke har trykket opp så mange av hvert bilde. I tillegg har jeg noen serier, sier Buch Iversen.

– Hvilke forventnin­ger har dere til denne utstilling­en?

– Poenget er ikke bare å selge disse bildene, men at folk kommer og viser interesse for det man driver med. Det synes jeg er det viktigste, sier Buch.

Men de legger ikke skjul på at han også er litt spent på hvordan utstilling­en vil bli mottatt.

– Jeg er litt spent på hvordan det blir mottatt av folk, men det er nok ikke de store forskjelle­ne fra tidligere. Selv om det er ting jeg synes er store forandring­er på bildene jeg lager, så er det ikke sikkert andre ser det slik, sier Buch Iversen.

UTSTILLING­EN blir stående til rundt 5. august, og aktørene håper naturlig nok på god oppslutnin­g.

– Jeg håper det kommer mye folk og at folk fatter interesse for det og at de kjøper bilder. Det er en sommerutst­illing, og da er det lyse farger, sommerlige motiver, brettseile­re, byen og fyret, blant annet. Bildene er i ulike størrelser og prisklasse­r, så det er noe for alle, sier galleri-innehaver Anne Bente Birkeland.

Hun ser frem til å åpne utstilling­en på lørdag.

– Det kan bli litt spennende å sette sammen to kunstnere, så det ser jeg frem til. Med sommertid og mye folk i byen, så ønsker jeg at både turister og lokalbefol­kningen kan komme og se på disse arbeidene, og gjerne få med seg et sommerminn­e fra Farsund, sier Birkeland.

 ??  ?? Lørdag åpner Tore Buch (t.v) og nevøen Hans Buch Iversen sin første utstilling sammen.
Lørdag åpner Tore Buch (t.v) og nevøen Hans Buch Iversen sin første utstilling sammen.
 ??  ?? Galleri-innehaver Anne Bente Birkeland ser frem til å åpne utstilling­en til Tore Buch og Hans Buch Iversen på lørdag.
Galleri-innehaver Anne Bente Birkeland ser frem til å åpne utstilling­en til Tore Buch og Hans Buch Iversen på lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway