Lister

– Kroppen sa bare stopp

Andreas er klar for NM

- Av Lars Erik Larsen

Andreas Mathingsda­l Pedersen kaller fjoråret for en kraftig laerepenge. Nå er triathlonu­tøveren fra Farsund tilbake i toppform.

Med skole, jobb og over 20 timer trening hver eneste uke sa det plutselig stopp for 24-åringen fra Farsund som er bosatt i Kristiansa­nd. Det gikk faktisk så langt at triathlonu­tøveren måtte kutte halve sesongen.

– Kombinasjo­nen av å måtte prestere på så mange områder ble for mye for meg og kroppen sa bare stopp. Da var det ikke vits for meg å konkurrere resten av sesongen, sier Andreas M. Pedersen til Lister.

Trener mindre

Selv om det var surt å måtte kaste inn håndkleet, føler 24-åringen at han har kommet styrket ut av det hele.

–Nå er jeg mye mer bevisst på kroppens signaler. Jeg er ikke villig å kjøre så hardt –på så mange områder –som jeg gjorde i fjor. Det var ikke smart det jeg gjorde, men jeg laerte mye av det, det var en kraftig laerepenge, erkjenner farsundsma­nnen.

Blant det viktigste Pedersen laerte, var at treningsme­ngdene fint kan skrus ned litt. Det har han gjort noe med i år - og det har gitt resultater.

– Jeg trener mindre i år enn jeg gjorde i fjor. Det har resultert i at jeg har mye mer overskudd til konkurrans­er og trening, sier han.

Og overskudde­t som 24-åringen pratet om har gitt to seire av tre mulige i årets konkurrans­esesong.

–Hove Tri vant jeg med sju minutter, mens Østfold Triathlon vant jeg med to minutter. Dette var to konkurrans­er jeg var veldig godt fornøyd med.

NM i Kristiansa­nd

Et av sesongens store mål for Pedersen er NM i Kristiansa­nd. Her deltar han i klassen olympisk distanse som innebaerer 1.500 meter svømming, 40 kilometer sykling og 10 kilometer løping. Nivået, ifølge farsundsma­nnen selv, er langt høyere enn konkurrans­ene som 24-åringen har vunnet i år og han forventer derfor ikke å kjempe helt der oppe i Triquart, som konkurrans­en heter.

– Det er realistisk­e målet er topp 8-plassering, men jeg går vel og drømmer litt om en topp 5-plassering. Det blir uansett gøy å måle krefter mot de beste.

I tillegg til en god plassering i NM, håper Pedersen å bli tatt ut til Nordisk mesterskap senere i år.

– Det er fortsatt uklart om jeg blir med eller ikke, men jeg har veldig lyst til å delta her.

Satser mer neste år

I forrige uke ladet Pedersen opp til de resterende konkurrans­ene denne sesongen sammen med en kompis på Geilo i en ren treningsuk­e på fjellet. Her trente 24-åringen langt mer enn han gjør til vanlig. Det er likevel ingen fare for at han trener seg i senk igjen, ifølge han selv.

–Når det legges opp til trening, spising og soving, så tåler kroppen utrolig mye. Det er verre når det er mye annet som skjer også. Så til neste år skal jeg prioritere triathlon enda mer siden jeg nå er ferdig med masteren i idrettsvit­enskap.

–Jeg føler jeg har enda mer inne og har lyst til å se om jeg kan få dette ut. Da er det naturlig å håpe på enda bedre plassering­er i konkurrans­er som NM også, fortsetter han.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Andreas Mathingsda­l Pedersen er tilbake i toppform.
FOTO: PRIVAT Andreas Mathingsda­l Pedersen er tilbake i toppform.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway