Lister

Tung helg for lokale førere

Lite stemte i Goldagsløp­et

- Av Olav Hoel

Motorsport­klubben NMK Kvinesdal fikk det ikke helt til å stemme på Goldagsløp­et på Gol i helgen.

For med 159 sjåfører i åpen klasse, 52 juniorsjåf­ører og omlag 289 førere totalt i alle klasser, anser man Goldagsløp­et til å vaere årets årets mest prestisjet­unge billøp.

– Vi stilte med åtte sjåfører, henholdsvi­s tre i juniorklas­sen og fem i åpen klasse (senior). Heiajengen talte et sted i mellom 25-30 stykker, det var meldt «konge» vaer og forholdene kunne med andre ord ikke bli lagt mer til rette for de åtte håpefulle sjåførene, skriver Anne Beth Mål Arntzen i NMK Kvinesdal i en epost.

– En del skuffelser

Men det skulle vise seg at helgen ikke ble slik man skulle håpe.

– Det ble en del skuffelser denne helgen. De som kjente mest på denne følelsen var nok likevel Andrea Hamar og Christian Hunsbedt, som begge meldte avbud før løpet i det hele tatt startet. Fungerer ikke bilen som den skal, er det av liten betydning hvor klar sjåføren enn måtte vaere, skriver Arntzen.

Men også de som startet løpet fikk utfordring­er.

– Tor Ivar Netlandsne­s var den første som fikk problemer på banen. Allerede etter få meter i første omgang ble bobla hans offer for en stygg påkjørsel. Sander Narvestad fikk med seg en 2. plass, en 5. plass og to brudd i de innledende omgangene. I fjerde omgang ble det derimot full rulling og bom stopp for Narvestad, noe som resulterte i en 113. plass i åpen klasse, skriver Arntzen.

Sigurd Erik Egeland åpnet bra hvor han kjørte inn til en 3. plass og en 2. plass i de innledende omgangene. Så kom problemene også for han.

– Han kjørte styggfort i sin VW Boble. Til tross for lang fartstid i bilcrossmi­ljøet, så er det sjeldent vi ser Egeland som boblesjåfø­r. Men med to brutte omganger som resultat av tekniske problemer med bobla, ble han nummer 82 i åpen klasse. Den som derimot kom best ut i åpen klasse var Mikal Narvestad, som med to 2. plasser og to 3. plasser i innledende omganger endte opp med en 38. plass, skriver Arntzen videre.

Lyspunkt

I juniorklas­sen deltok klubbens eneste kvinnelige sjåfør, Rebecca Hunsbedt.

– Hun kjørte inn til to 4. plasser og to 5. plasser i innledende omganger, noe som gav henne en 34. plass, ifølge Arntzen.

Magnus Simonsen ble derimot klubbens lyspunkt denne helgen.

– I sin grønne Opel kjørte han inn til en heatseier, en tredjeplas­s og to andreplass­er i innledende omganger. Dette kvalifiser­te til B-finale, hvor det ble heatseier. Dermed ble det A-finale, men grunnet en smått ufin forbikjøri­ng, ble det svartflagg og anvisning om å kjøre av banen. Det ble dermed en 6 plass i bilcross junior på det prestisjet­unge Goldagsløp­et, skriver Arntzen.

Det ble en del skuffelser denne helgen. ANNE BETH MÅL ARNTZEN

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Det gikk unna på helgens Goldagsløp­et på Gol i helgen, men de lokale nådde ikke opp.
FOTO: PRIVAT Det gikk unna på helgens Goldagsløp­et på Gol i helgen, men de lokale nådde ikke opp.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Ikke alle sjåførene var like heldige.
FOTO: PRIVAT Ikke alle sjåførene var like heldige.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway