Lister

Javel ...

- Av Siw Eline Holmen

Jeg savner alltid familien min

Rigmor Fuglestad ville ha tatt med seg Lars Monsen eller Hans Olav Lahlum til en øde øy.

– Hva gjør deg glad?

– Når jeg får telefon fra sønnene mine, sånn bare for å prate litt. Og når dagen plutselig bare blir mye bedre enn den føltes da jeg våknet. De små fine tingene... sol, fine stunder med venner, en kaffe på en ute-kafé, Lister på dørmatta...

– Hva gjør deg sint?

– At velferdsst­aten Norge ikke sørger for en eldreomsor­g som skinner, og at vi ligger langt etter på å tilby de mest effektive kreftmedis­inene!

– Hva hadde du gjort om du vant tre millioner i Lotto?

– DA hadde sønnene mine blitt glade da!

– Hva er det du trekker frem med Farsund til folk i Oslo?

– Mine venner i Oslo vet veldig godt om de unike strendene i Farsund, og at det var en himmelsk flott by å vokse opp i. Oversiktli­gheten, på godt og vondt.

– Hvem er forbildet ditt, og hvorfor?

–Mamma! Fordi hun alltid har sørget for at vi døtrene ikke har manglet noen verdens ting, uten å kreve hverken honnør eller takk. Så nå sier jeg det: Takk, mamma! Gunhild Stordalen er også ei råtøff dame. Snakk om å stå for det hun tror på, midt i egen krise.

– Hva savner du mest og minst fra Farsund?

– Jeg savner alltid familien min. Å kjøre bil uten kø. Så er det gøy å rusle rundt i byen, og plutselig møte noen som jeg ikke har sett på lenge. Stas! Gjennomsik­tigheten kan nok bli vel stor...ikke mye en skal gjøre Alder: 51 år Bosted: Oslo Sivilstatu­s: Singel. Yrke: Sykepleier Livsmotto: Ikke vent. Gjør det mens du kan.

utenom «mainstream», før praten bak gardinene er i gang...

– Har du noen spesielle vaner eller uvaner?

– Vaner.. Det første jeg gjør hver dag er nok arvet fra pappa. På med radioen. Lage kaffe, og sjekke temperatur­en ute. Uvaner: Hm, så var det det med å tenke før jeg prater.

– Hva har du på nattbordet?

– Vannglass, halspastil­ler og Koranen. Et forsøk på å forstå litt mer av det jeg lever midt oppi.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway