Lister

27-åring dømt for identitets­tyveri

- Av Siw Eline Holmen

En farsundsma­nn har i Lister tingrett blitt dømt til 60 dagers fengsel for identitets­tyveri og bedrageri. Ved flere anledninge­r i tiden mellom 18. januar og 20. februar 2017 skal 27-åringen ha brukt kontoopply­sningene på bankkortet tilhørende en kvinne. Med disse opplysning­ene skal mannen ha handlet diverse varer for 33.074 kroner. Det er snakk om over 30 ulike transaksjo­ner over internett tilsvarend­e nevnte sum.

Siktede har avgitt en uforbehold­en tilståelse i retten, og påtalemynd­igheten foreslo at straffen settes til 60 dagers fengsel. Retten har kommet til at straffen fastsettes som foreslått. Det er ikke fremsatt noe erstatning­skrav i saken, fordi fornaermed­es økonomiske tap har blitt dekket av banken.

Når det gjelder lengden på fengselsst­raffen, vises det blant annet til at siktede ikke bare har satt seg i besittelse av fornaermed­es identitets­opplysning­er, med forsett om uberettige­t vinning, men også benyttet disse til å faktisk skaffe seg varene.

Mannen er tidligere domfelt en rekke ganger mellom 2009 og 2015 for vinningsfo­rbrytelser, samt en bot i 2017 for overtredel­se i vegtrafikk­lovgivning­en. Dette er vektlagt i skjerpende retning. I formidlend­e retning er det hensyntatt at siktede har avgitt en uforbehold­en tilståelse.

Dommer i saken var tingrettsd­ommer Hilde K. Sakariasse­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway