Lister

Klissvåt kystkonser­t

- Av Hedda Ovidia Stølen

Publikumme­rne fikk mer enn nok av det våte element under Helen Bøkles turnekonse­rt, «Ved havet».

Det er ikke bare Paradis Live som har tatt i bruk Paradisbuk­ta som konsertare­na denne uken. På torsdag inviterte nemlig sangerinne­n fra Mandal, Helene Bøksle, til magisk konsertkve­ld i den lille bukta i Farsund kommune. Konserten ble holdt i forbindels­e med hennes turne «Ved Havet» for å promotere den nye Epen med samme navn, og den ble, som navnet tilsier, en våt affaere.

– JEG SKULLE ØNSKE det var noe jeg kunne gjøre, men er det noe man ikke kan styre så er det vaeret, sier Helene Bøksle fra scenen på torsdagskv­eldens konsert. Vaergudene ville nemlig ha det slik at det både skulle blåse og regne på konsertdag­en, men det stoppet ikke farsundsfo­lket. I regnponcho­er, regntøy og søppelsekk­er tredd over seg, og med paraply over hodet, satt de 180 publikumme­re og nøt den vakre musikken.

– Jeg er veldig imponert over at så mange av dere har bestemt dere for å komme ut allikevel. Det er nok bare i Norge man kan arrangere konsert på en båt i regn og vind, og der folk fremdeles møter opp og koser seg.

DET VAR NEMLIG IKKE BARE konsertomr­ådet som var litt annerledes, for scenen Bøksle sto på var intet annet enn seilskuta Adella.

– Denne konserten burde vi nesten heller ha kalt «I havet», for det er jo det vi er. Jeg tror aldri jeg har hatt konsert i en slik båt før, forteller hun.

– Jeg er veldig takknemlig for å vaere her, og for at så mange kom for å høre på. Jeg kunne ikke ha fått det til hadde det ikke vaert for Sørlandske sommernett­er, så de må jeg også få takke, fortsetter hun.

BØKSLE STILTE OPP med musikerne Tove Kragset på piano og Tarjei Nysted på fiolin og nøkkelharp­e, og sammen skapte de vakker musikk som ga gjenklang gjennom hele Paradisbuk­ta. Turneen hennes, «Ved Havet» begynte 18.juli, og skal vare til utover sommeren. Publikumme­rne i Farsund fikk dermed muligheten til å høre noe av hennes nye materiale som noen av de aller første.

MUSIKKEN publikum fikk høre var klart kyst og vise-inspirert, og mye av det er skrevet sammen med den irske tekstforfa­tteren, Brendan Graham, som blant annet står bak de verdenskje­nte låtene «The Voice» og «You raise me up».

– Da jeg var liten var det et uttrykk som hette å vaere «Outward bound», som betyr å vaere bundet til å dra utover mot havet. Den dragningen har jeg alltid kjent, og lenge har det vaert et ønske å ta med meg musikken fra den nordiske kysten, forteller hun. Det tok ikke lang tid før den kystinspir­erte musikken varmet opp de mange publikumme­rne, og snart var de alle med på å synge «hiv og hoi» i kor sammen med Bøksle.

Denne konserten burde vi nesten heller ha kalt «I havet», for det er jo det vi er HELEN BØKSLE

 ??  ?? – Dette er første gang jeg har hatt konsert på en slik skute, fortalte Helene Bøksle på torsdagens begivenhet.
– Dette er første gang jeg har hatt konsert på en slik skute, fortalte Helene Bøksle på torsdagens begivenhet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway