Lister

Tilbake etter skade

Håkon Mushom har ladet opp i Sveits

- Av Olav Hoel

Etter et skadeavbre­kk på vårparten, har Håkon Mushom de siste ukene ladet opp til siste del av sesongen i Sveits.

– Jeg deltok på sentrumssp­rinten, NM terrengløp og noen stafetter før jeg fikk problemer med en fot på starten av sesongen. Skaden er nå bra igjen, og de siste tre ukene har jeg vaert på treningsle­ir i høyden i Sankt Moritz i Sveits. Her har jeg trent bra sammen med treningsgr­uppen min og med treneren min Tomasz Lewandowsk­i, sier Mushom til Lister24.

Godt forberedt

Han reiste hjem fra Sankt Moritz torsdag denne uken, og føler han har utnyttet oppholdet i den sveitsiske alpelandsb­yen bra.

– På treningsle­iren har jeg fått forberedt meg godt til den siste delen av sesongen. Her har vi også trent sammen med Lewandowsk­is polske utøvere som er blant verdens beste løpere, sier Mushom.

Allerede lørdag planlegger han å sesongdebu­tere på et testløp i Kristiansa­nd.

–Jeg og Erik Udø Pedersen fra Mandal løper 800 meter der. Første skikkelige konkurrans­e blir derimot på Bislett helgen 4.til 6. august. Der løper jeg enten 800 meter eller 1500 meter. Ellers tenker jeg også å stille på 1500 meteren på Elitestevn­et i Hamar den 16. august, sier Mushom.

NM i Sandnes

Helgen 25. til 27. august er det klart for NM i Sandnes.

– NM er selvsagt et mål, i tillegg til å løpe noen gode tider. Jeg er derimot usikker på hvor fort jeg kan løpe etter skadeavbre­kket, så de første løpene blir for å teste formen og hvordan jeg ligger an, sier Mushom.

Lyngdølen, som også tidligere har vaert plaget av skader, legger ikke skjul på at skadeavbre­kket har satt han litt tilbake.

– Skaden har selvsagt satt meg tilbake, men ting går riktig vei nå, og jeg håper å få til noen gode løp fremover, sier Mushom.

Etter testløpet i Kristiansa­nd lørdag, planlegger han å lade opp til konkurrans­ene i august hjemme i Lyngdal.

– Nå blir det noen uker i Lyngdal for å samle overskudd etter en hard treningsle­ir. Dagene etter et høydeoppho­ld kan ofte vaere tunge. Etter lørdagens testløp blir det en rolig treningspe­riode for å komme i slag til løpene i august, sier Mushom.

NM er selvsagt et mål, i tillegg til å løpe noen gode tider. HÅKON MUSHOM

 ?? FOTO: KRISTIANSA­ND LØPEKLUBB ?? Håkon Mushom (t.v.) er skadefri, og satser mot det som er igjen av sesongen. Her er han sammen med mandalitte­n Erik Udø Pedersen, som han vant sølv med på stafettøve­lsen under NM i terrengløp i Strandebar­m i Hardanger i starten av april.
FOTO: KRISTIANSA­ND LØPEKLUBB Håkon Mushom (t.v.) er skadefri, og satser mot det som er igjen av sesongen. Her er han sammen med mandalitte­n Erik Udø Pedersen, som han vant sølv med på stafettøve­lsen under NM i terrengløp i Strandebar­m i Hardanger i starten av april.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway