Lister

Fjellparkf­estivalen ble en fol

- Av Hedda Ovidia Stølen

Årets Fjellparkf­estival er over, og den ble i år, som alle de 35 årene før den, en suksess. Se bilder fra festivalen i bilderigge­n ovenfor. Klikk på første bilde for å få den frem.

– Det har gått så på skinner at jeg fremdeles naermest går rundt og venter på at noe skal gå galt, forteller festivalle­der Erlend Mjelde Hanssen. Klokken er elleve på natta, og i bakgrunnen spiller bandet Elder på hovedscene­n. I frivilligt­eltet sitter Hanssen og tar seg et par minutters lang spisepause.

– Alt er under kontroll, men jeg klarer ikke sitte stille uansett. Jeg må liksom rundt å sjekke hele tiden, men uansett hvor jeg går er alle bare strålende fornøyde, fortsetter han. Fjellparkf­estivalen, som begynte offisielt på torsdag er nå snart over, og den ble i år, som alle de andre 35 årene festivalen har blitt arrangert, en suksess.

– Det er vanskelig å si helt sikkert, men i går tipper vi det var rundt 1.500 i parken, og også i dag strømmer det inn folk hele tiden, så det er veldig gøy mener han.

DET VAR IKKE bare lokale som tok turen opp til festivalen, også søstrene Sara og Sofie Malde tok turen opp for å høre på alle de forskjelli­ge bandene. De er egentlig fra Karmøy, men da brorens band, Pollution, ble valgt ut til å vaere årets første band ut på hovedscene­n, bestemte de seg for å ta turen bort.

– Dette er et veldig flott opplegg her ute, og selv om vi kom hovedsakel­ig for å se på broren vår skal vi vaere her resten av dagen og høre på resten av bandene også, forteller Sara.

FJELLPARKF­ESTIVALEN har siden oppstarten i 1982 vaert en festival kun arrangert av frivillig ungdom, og i år var intet unntak. Flere titalls ungdom mellom 13 og 25, har stått på gjennom hele sommeren for å realisere rockedrømm­en nok en gang for Norges lengstleve­nde rockefesti­val, og har jobbet knallhardt for å skape en god festivalop­plevelse for både publikum og artister fra de første bandene gikk på scenen på Kameleonen på torsdag, til de var ferdig med nedrigg omtrent klokken åtte om morgenen på søndag. Da hadde de brukt hele natten på opprydding­en.

DET ER IMIDLERTID ikke bare lokale krefter som er med på driften av festivalen, folk kom også langveisfr­a for å hjelpe til. Tale Hammerø Ellingvåg og Sigrid Elise Høeg kom hele veien fra Oslo for å hjelpe til som frivillige. – Våre venner som er med i Fjell-

 ??  ?? Folk strømmer stadig til, og det er veldig gøy at så mange kommer, mener festivalle­der Eivind Mjelde Hanssen.
Folk strømmer stadig til, og det er veldig gøy at så mange kommer, mener festivalle­der Eivind Mjelde Hanssen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway